Връхлита ни ураган с ветрове над 100 км/час

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В следващите 48 часа времето ще ни предложи сериозни есенно-зимни предизвикателства. Конфигурация от студен фронт и средиземноморски циклон ще осигури бурни ветрове, значителни количества дъжд и мокър сняг, предава Нова тв.

Защо тираджии носят със себе си дамски превръзки през зимата?Нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони Настъпването на студения …Nov 14 2021vijti.com

В понеделник от северозапад на югоизток над страната преминава студен атмосферен фронт. През целия ден ще е облачно с валежи, които ще са в по-значителни количества в южните и източните райони.

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен за днес в 19 области в Югоизточна България.

В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието жълт код е в сила и за силен и бурен вятър от юг-югозапад.

В Югоизтока е възможно развитието на гръмотевични бури. Отново в тази част на страната ще духа мощен югозападен вятър с пориви в някои райони около 100 километра в час.

Ураганен вятър със 100 км в час и градушка връхлетяха Сливен

Ураганен вятър със скорост 100 километра в час, придружен от градушка и дъжд, връхлетя Сливен и околните села в обедните часове. Бурята вилня 10 минути, но успя да нанесе сериозни щети. Има изкоренени дървета, но няма пострадали хора, съобщава БНР.

Няколко села са с прекъснато електричество.

„В момента се работи по изкоренени дървета да не бъдат блокирани улици и пътища, има и паднали по републиканската пътна мрежа. Навсякъде са обработени сигналите се действа.“, заяви Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен.

„Аз се чух с метеорологичната обсерватория в Сливен. Тази динамика ще бъде повторяема в този ден, така че се очаква още веднъж така да се получи едно завихряне, това е прогноза.“

В момента общински служители заедно с противопожарната служба отстраняват щетите.

Кисело зеле по мързелива рецепта – без бидон и държи до следващата зима! Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Страхотна идея …Nov 4 2021vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!