Война в родата на Георги Черкелов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

10 години след кончината на големия Георги Черкелов напрежение цари между жените и децата му. Биологичните и доведените наследници на актьора, както и вдовиците му, не са близки и не се събират заедно никога. Не го сторили и за кръглата годишнина от смъртта му. В основата на споровете им била вилата на артиста в луковитското село Ъглен, която бе неговият пристан в последните години от житейския му път и там той беше открил спокойствието заедно с последната си жена Зина.

Големият Гец получава смъртносен инсулт на сцената„Животът си тече тихо”, „А бяхме млади”, „Осмият”, „Зарево над Драва”, „Селянинът с колелото”, „Матр…Sep 6 2019vijti.comДвете родни деца на Черкелов не ходели в къщата му изобщо. Имотът владеела вдовицата му Зина, като често в селото идвала едната ѝ дъщеря от Щатите заедно с мъжа си и семейството ѝ. Поддържали вилата добре, но цялата рода не се била събирала там никога.
Прочутият Велински от „На всеки километър“, изиграл 100 роли на сцената и 70 на екрана, приживе имаше три брака с три съпруги, два романса с колежки, три собствени и две доведени деца.

Първата му любов е Лиляна, с която се запознават в училище. Бързо се женят, но и бързо се развеждат, без да създадат общо поколение, а Черкелов не губи време в ергенлък и среща майката на децата си д-р Виолета Мишева. С нея също минава под олтара, а двамата стават родители на три деца – дъщерите Боряна и Ирина и синът Иван. Междувременно актьорът преживява две бурни афери. Първата е с красивата русенка Искра Хаджиева, която от студентка прилича на френска киноикона. След като в лицето на Черкелов тя не припознава бъдещето си, се омъжва за Алберт Коен, кореспондента на „Работническо дело“ в Париж. Втората изневяра на актьора прераства в дългосрочна връзка. Докато е още с жена си Виолета, в продължение на 7 години той поддържа романс с Лидия Вълкова – една от най-изящните и талантливи актриси, чиято кариера преди 1989-а е помрачена от клеймото „дъщеря на царски офицер“, а в началото на демокрацията – от неизяснената и до днес смърт на единствения ѝ син, който тогава е на 24 години. Страстта между Черкелов и Лидия избухва пред камерите на „Зарево над Драва“ на Зако Хеския през 1973-та. И той започва да живее паралелно и в двата апартамента – в семейния и при Лидия. Вълкова няма никакви претенции към него – тя отдавна е разведена и не мечтае отново да чуе Менделсон. Но окончателният разрив между актьора и д-р Мишева настъпва не заради връзката му, а след трагедия, при която те изгубват едно от момичетата си. Боряна умира в катастрофа, а съсипаният Черкелов се прибира вкъщи, но Виолета му обръща гръб. Според градските легенди се развеждат едва след няколко години.

До последния му дъх с Георги Черкелов остава изкуствоведката Зина Стругова – бившата съпруга на прочутия професор езиковед Стефан Брезински. Именно нейните дъщери актьорът приема като свои в семейството и в последните години преди смъртта си говори предимно за тях. По-голямата, Джина, е художник сценограф и живее в Щатите. По-малката, София, е омъжена за американски дипломат, който бе заместник държавен секретар в кабинета на Барак Обама.
Двете биологични деца на актьора – Ирина и Иван, живеят в България. Иван е известен кинорежисьор. Ирина пък е преводач, но се занимава и с киноиндустрия, като се изявява като координатор на различни международни филмови продукции.

Виолета Бахчеванова си отиде от мъка по мъжа сиНа 86 години почина голямата актриса Виолета Бахчеванова, една от грандамите на Народния театър. Тя …Aug 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!