Войната става безмилостна: Минеков уволни снахата на Блъсков (Снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Войната между издателя Петьо Блъсков и министъра на културата Велислав Минеков започна да взима косвени жертви. След цирковете с полиция и запечатани клозети в редакцията на в. „Труд“, вчера падна главата на Евгения Блъскова – снахата на издателя, която заемаше топло местенце в дипломатическата ни мисия в Брюксел.

Проф. Минеков: И ГЕРБ не е плащала наема си за офисите в НДК, време е да ги освободи„Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к „Труд“, са били искани още по вр…Dec 7 2021vijti.com

Съпругата на наследника на мастития журналист – Петьо П. Блъсков, се сдоби по време на предишната власт с апетитния пост ръководител на сектор „Култура и аудиовизия” към постоянното представителство на България в Европейската столица. Назначението е на културното министерство.

Още през лятото Жени се оплака, че Велислав Минеков я подлага на тормоз заради роднинските й връзки с фамилия Блъскови, а вчера съобщи, че е била уволнена лично от министъра по… имейл. На практика е невъзможно да се установи каква заплата е получавала Еввгения Блъскова в Брюксел, тъй като служителите в постоянното ни представителство не предоставят деклараци пред КПКОНПИ.

По неофициални данни обаче, заедно с командировъчните и представителните, сумата надхвърля 10 000 евро месечно. С други думи, само за една година с държавната си надница Жени е можела да изплати задълженията на мъжа си Петьо П. Блъсков към същата тази държава от 235 000 лева.

„Труд“ излезе с първа страница некролог: Радев е поръчителят, Минеков – маша №1

На некролог прилича първата страница на новия брой на вестник „Труд“. Причината за тази трагична първа страница е драмата, която днес се разигра със запечатването на редакцията на вестника. Както се вижда от снимката над заглавието е описан тормозът, който е бил оказван срещу вестника.

Под заглавието пък се посочват „палачите“ на „Труд“, съответно – президентът Румен Радев, служебният министър на културата Велислав Минеков и областният управител на София Митко Михайлов. В същото време журналистите на вестника обявиха гражданско неподчинение, а главният редактор Петьо Блъсков обяви, че няма да напусне редакцията.

Министър Минеков: Калището е тотално. То е такова крадищe, че давам всичко на КьовешиВ момента, ако пожелая, за месец мога да стана милионер и да си купя и аз един хотел в  Алпите. Има …Jun 5 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!