Внучката на Владимир Димитров-Майстора – Алена: Майстора си отиде от неестествена смърт / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обърна се цялата ми вселена, като видях транссексуалните върху негови картини!

„Владимир Димитров-Майстора си отиде от неестествена смърт и това е факт, а не измислица. За съжаление, никой по никакъв начин не опита да направи ДНК анализ на костите му при преместването им от столицата в Шишковци, каквото бе неговото последно желание там да бъде погребан.“

Алена предрече края на Кирил и Асен в ефира на БТВКадър: БТВ и Булфото Алена даде мрачна прогноза за бъдещето на четворното правителство. “Те положиха…Feb 7 2022vijti.com

Владимир Димитров-Майстора

Владимир Димитров-Майстора

Това сподели сензационно пред „България Днес“ известната внучка на Майстора – топастроложката Алена. Според нея още тогава е щяла да излезе истината наяве, а не днес всичките му родственици да се чудят дали великият художник е починал вследствие на заболяване, или е бил отровен.

Алена е горда с великолепния си род

Алена е горда с великолепния си род

„Ако живеехме в нормална държава, това щеше да се случи, но не би. Аз де факто се падам внучка на Майстора по следната линия – той има сестра, а нейното дете е моят дядо – Димитър Янев. Той има три момичета и едно от тях е моята покойна майка – Цветана“, уточни Алена. Съпругът й Андрей, който също присъства на разговора, допълва, че разполагат със снимки, на които майката на Алена – Цветана, е била като „две капки вода“ с Майстора.

Лицето на майка й Цветана е като

Лицето на майка й Цветана е като „две капки вода“ с Майстора

„Той беше великолепен човек. Имах само една среща с него, която помня и днес, и като я разказвам, настръхвам, душичката ми се радва. Беше през 1959 година на рождения ми ден – 26 януари. Тогава бях на 4 години. Връщахме се с майка ми от фотото на Папакочев в центъра, където на всеки рожден ден ми правеха снимки и около Паметника Левски го видяхме. Майстора беше с дълга под кръста брада, с дълго черно палто. Каза на майка ми: „Цецке, това твоето ли е?“, а тя обясни, че днес имам рожден ден. Помня какво той каза: „Ооо, и аз имам рожден ден“. Тя го поправи, но той уточни: „Днес е, обаче го пишат на 1 февруари“. Да обясня: село Фролош, където Майстра е роден, се намира нависоко, било зима, когато той се е родил, и затова е записан по-късно от рождената си дата. Майстора и друг път е идвал вкъщи, но съм била малка и не помня нищо. Та тогава, като се видяхме и се разбра, че сме родени на една и съща дата, той ме погали по бузите и по ушанката, тя падна и той с притеснение ме прегърна. Тази среща и досега помня в подробности“, разказа развълнувано Алена, която, след като се прибрала вкъщи, се похвалила на дядо си: „Деди, срещнах дядо Боже“.

Веднага щом се запознала с транссексуалните участнички в картините на Майстора, Алена зяпнала от учудване и по думите й „цялата вселена ми се обърна наопаки“.

„Не съм против идеята на тези хора да се показват в обществото, имаме много приятели с подобна сексуалност, това няма значение за нашия контакт. Но да се възползваш от картините на този велик творец, защото ти е изгодно или е модерно, това е цинизъм! Не знам как по-меко да нарека това „изкуство“ да сложиш глави на транссексуални хора върху картините на Майстора“, възмутена е Алена.

Според нея има непочтеност и относно родословието на гениалния художник. „Много хора днес се опитват да се представят за негови родственици. Донка Паприкова например бе една от тях. Приживе майка ми един ден беше ходила у тях и й иска обяснение защо се представя за негова роднина. Майстора просто живял под наем у тях и понеже все си викали „укя, укя“, и Донка решила, че това е обръщение към роднини. И ето, аз искам да отправя един апел към хората, които се смятат за негови родственици – дайте да направим едно ДНК от косъма, който се пази в музея в Кюстендил от Майстора. Той ще покаже кой какъв е и къде е. Да се спре с тази фалшива информация на хора, които нямат нищо общо с художника“, категорична е Алена.

Алена е горда с великолепния си род

Алена е горда с великолепния си род

Заедно със съпруга си Андрей астроложката е посетила неведнъж родното място на Майстора – село Фролош.

„Там след 9 септември, 1944 г. всички документи са накъсани или унищожени. С кметицата си говорихме, тъй като искахме да видим гроба на бащата на Майстора. Много трудно се намира селото, то е в чукарите, но паметта на хората за Майстора е жива. През целия си живот той е правил само добро. Никога не се е женил, незаконни дъщери няма, а до края на живота си обича момиче, което е рисувал, но то е починало от туберкулоза. Бил е светец и да се гаврят така с името на този човек не е редно. Като искат да бъдат забелязани тези хора, да си направят отделна изложба, само тяхна си. Не да се възползват от великото име на този човек – Владимир Димитров-Майстора“, казва най-добрата ни астроложка Светлана Тилкова-Алена.

Тази година на 1 февруари се навършиха 140 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора. Той си отива скромен и смирен. В джоба му намират само 10 лева.

Творчеството му е признато от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Картини на Майстора се съхраняват в САЩ, Унгария, Италия, Германия, Чехия. Негови произведения притежават звезди от световна величина, държавни учреждения, посолства. Дори в Белия дом има две негови платна.

Алена с черно прeдсказание за кабинета „Петков“: Проблеми за България, хаос през февруариСветлана Тилкова-Алена направи прогноза, свързана с политическите събития у нас в следващите месеци.…Jan 20 2022vijti.com


Източник: bgdnes

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!