Почитател на високите скорости

В профила на бургазлията в социалните мрежи се вижда, че той е почитател на високите скорости. Освен личния си автомобил Волво, Живко имал и стара Лада, върху която експериментирал монтьорските си умения. Съветският автомобил, който вероятно е от 80-те години на миналия век, е в прилично състояние, добре поддържан и тунингован, доколкото позволява машината.

В профила му има и клипове, в които се вижда, че неведнъж Живко си е позволявал да шофира с висока скорост  по улиците на Бургас. В едно от видеата фучи поне 70-80 км/ч по ремонтиращия се участък на ул. „Одрин“, където на места разрешената скорост бе 30 км/час,  а на други – 50 км/ч.

В други кадри се фука, че „напъва“ Ладата си от кръговото движение до КАТ в посока ул. „Крайезерна“ с около 70 км/ч., а там ограничението също е 50 км/ч.

По информация на Флагман.бг, по време  на фаталното меле, в микробусчето е имало четирима работници на фирма „Козлодуй“, които Живко превозвал към работното място.

Въпреки че в превозното средство е имало и  хора, бургазлията изобщо не е съобразил, че рискува живота им и е предприел опасното изпреварване, което завърши със смъртта на двама невинни, а трети беше откаран в болница.

Към момента се знае, според свидетелски разкази, че Живко е опитал да изпревари цели три тира, които са се намирали в неговата лента, като е навлязъл в насрещното движение, пътят му обаче бил пресечен от неизвестно превозно средство, което пък наложило да „чупи“ рязко волана вдясно и да се върне в неговата дясна лента, като именно тогава блъснал пешеходците, които се намирали на пътното платно – между тировете и микробусчето му.