Вече нищо няма да е същото в Студентски град

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новата транспортна схема в Студентски град, която превърна част от вътрешнокварталните улици в еднопосочни, не дава резултат. Причината е, че правилата за движение по пътищата не се спазват, а колите в квартала с всеки изминал месец стават все повече. Това каза кметът на район „Студентски“ Петко Горанов.

„Има неща, които трябва да бъдат решени на централно ниво. Вероятно, най-целесъобразно е, редукцията на броя на автомобилите да стане по икономически път – да се увеличи пътния данък“, каза той.

Кметът на район „Студентски“ добави, че репатриращите автомобили на Центъра за градска мобилност и патрулите на Пътната полиция не успяват да се справят с нарушителите, защото са прекалено много.

От районната администрация на „Студентски“ имат идея за изграждане на наказателен паркинг в Студентски град, което да облекчи работата на Центъра за градска мобилност.

Паркиращите около Националната спортна академия автомобили създават проблеми на живеещите в близост до кампуса. Причината за големия автомобилен поток там е, че в академията се провеждат много спортни занимания за деца и младежи.

Би следвало Министерството на младежта и спорта да помисли за паркинг, който да обслужва посетителите, смята Петко Горанов.

Пет кръстовища с кръгово движение ще бъдат изградени в Студентски град. Това много сериозно ще облекчи придвижването в квартала, отбеляза той.

В района живеят много млади семейства. Нова детска градина за 16 групи деца отваря врати в „Студентски“. Първоначално ще бъдат разкрити 6 групи, а в следващите месеци ще бъде разгърнат и пълния капацитет на детското заведение.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!