Вече не пържа кюфтета, откакто се научих да ги пека във фурната- по- вкусни, по-здравословни и по – лесни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще си поговорим за тънкостите на приготвянето на кюфтета. Изпечени във фурната имат свой специален вкус и са още по-сочни и меки, отколкото в тиган, макар и да не ви се вярва

Приготвяйки ги по нашата рецептаще забравите за пърженето

Е няма такива кюфтета, пробваш ли веднъж няма шанс да вкусиш другоМоите котлети винаги са били хвалени от роднини, приятели и колеги (когато са имали възможност да ги…Dec 8 2021vijti.com

Как да си направим кюфтета във фурна

Кюфтетата, приготвени във фурната, ще бъдат оценени от тези, които се придържат към диета, тъй като няма да ви е необходимо масло или олио за пържене. Друг плюс: наведнъж върху листа за печене можете да направите голяма партида кюфтета (15-20 парчета), това ще бъде достатъчно за цялото семейство и няма да си играете сума време над котлона. И, разбира се, във фурната можете да печете много меки, нежни кюфтета със сос .

СЪСТАВКИТЕ

200 г говеждо месо
300 г свинско месо
1 лук
2 малки картофа
2 яйца
3 скилидки чесън
0,5 с.л. мляко
3 филийки бял хляб
подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
200 мл нискомаслена заквасена сметана за сос (по желание)

ПОДГОТОВКА

Нарязваме на малки парченца и след това прекарваме месото и лука през месомелачката или пък направо си купуваме готова кайма смес от магазина, за да не се занимаваме с това
Настъргайте картофите на ситно ренде (ще направим кюфтетата по-сочни).
Към каймата добавете картофите, яйцата, каймата, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Накиснете хлябът с мляко и го превърнете в каша с помощта на блендер.

Към каймата добавете грил и нарязани зеленина. Ако се окаже течна, добавете малко брашно или галета
Мнозина действат според изработената през годините схема: смесват масата, загряват тигана с олио и започват да пържат веднага! Но за най-добър резултат дайте на каймата поне час да поседи в хладилника . Тогава ще стане по-равномерна, ще запази формата си, ще бъде с по- наситен  вкус на подправките.

Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте тигана с пергаментова хартия, намазана с олио или фолио (тогава ястието ще е готово 5 минути по-рано). Между другото, наскоро говорихме за силните страни и особеностите на използването на фолио, пергаментова хартия и филм за печене .

Намокрете ръцете си и оформете кюфтетата. 
Поставете оформените топчета върху подготвения лист за печене хартия. Печете за 30-40 минути, без да обръщате.
За да направите кюфтенцата още по-меки и сочни, можете да приготвите сос . Има много възможности. Предлагаме сос със заквасена сметана.

Смесете чаша нискомаслена заквасена сметана и ситно нарязан чесън, добавете малко вода. Този сос трябва да се излее в тавата за печене 5-10 минути преди котлетите да са готови.

Това е всичко, сочните кюфтета, изпечени във фурната, са готови. Приятен апетит!

Друга тайна на сочните кюфтета е да добавите масло или натрошен лед към всяко парче масло. По време на топлинната обработка те ще се стопят, а котлетите никога няма да се окажат сухи и твърди.

Готвенето ви отнема не повече от час, но по-голямата част от това време (40 минути) ще бъдете абсолютно неангажиращи, фурната ще свърши цялата работа. За калории (без сос) на 100 грама се получава около 200–250 ккал, което е с 50% по-малко, отколкото при пържените  (290–300 ккал).

Как да си изпечем кюфтета на фурна, че да станат по- сочни от пърженитеИма много предимства на печенето на кюфтета във фурната, за да не стоите до тигана с масло . Първо, …Oct 20 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!