Ваучери за 200 лева и премия за море в „Либхер“ след преговорите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 От 1 юни ваучерите на служителите на „Либхер“ се вдигат до максималните 200 лева. В момента са 140 лева. Така реалното увеличение на заплатите за най-масовата категория труд става 15%. Това съобщиха от компанията. Припомняме, че споразумението е постигнато след преговори още миналата седмица, а стачката на работниците приключи в четвъртък.

Заради липсата на бюджет: Работниците може да останат без ваучери за храна за януариbtvnovinite.bg Работниците може да останат без ваучери за храна този месец, алармират операторите, к…Jan 20 2022vijti.com

Служителите ще продължат да получат коледна премия и още една, която се изплаща непосредствено преди лятната отпуска. Добавката за храна в столовата е 2.60 лева, като за пълен месец се равнява на 54.60 лева. Работещите  ползват още много социални придобивки – допълнителна здравна застраховка с включена дентална помощ, карти за фитнес и други спортове, консултации с психолог и специалист по хранене, изброи само най-основните неща Христо Георгиев, управител финанси и администрация в компанията.

В „Либхер“ от 15 години  съществува орган – представители на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 от Кодекса на труда, както и Комитет по условия на труд, уточниха още от мениджмънта.

„Ето защо не можем да приемем да бъдем заклеймявани по този начин, по който си позволяват някои синдикални дейци, както и да бъдем заплашвани с гладни стачки и подобни нехарактерни за профсъюзната дейност и звучащи абсурдно мерки“, коментира Христо Георгиев.

Lidl набира служители, дава 1300 лева стартова заплата плюс ваучери за храна1300 лева стартова заплата, която след първата година ще стане 1400. Това предлага веригата „Лидл“, …Dec 29 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!