Васил Божков гърми с тежката артилерия: Вади свидетел, който не може да мълчи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Укриващият се в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков, който в България е обвинен за 18 престъпления, заяви, че има свидетел в своя полза, „когото не могат да накарат да замълчи“, съобщава Дневник. В профила си във „Фейсбук“, който използва като канал за комуникация, Божков днес публикува кратък коментар на вчерашните събития в София: прокуратурата твърди, че у приближени до него хора е намерила снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, неподписано прокурорско постановление, в което фигурира името на разследваната по друго дело Лиляна Деянова – Лилана, както и високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

Съдът отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“. Божков: Хунтата съсипа бизнес на четвърт векАдминистративният съд София-град е отменил решението за отнемане на лиценза на „Еврофутбол“. Така ко…Jul 3 2020vijti.com

Днес пък се очаква прокуратурата да поиска постоянното задържане под стража на бившия висш полицай, а сега адвокат Славчо Марков и шефа на охраната на Божков Веселин Балтов. Прокуратурата ги назовава само с инициалите им, но според близки до нея медии това са двама от тримата „най-приближени до Божков“. В графика към изявлението си бизнесменът подсказва, че свидетелят, на когото разчита, е третият от тях.
Според самия Божков става дума за прилагане на „познатите методи за натиск и всяване на страх“ чрез „вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз на невинни хора“.

Според написаното от него Б.М.Б. и В.И.Г. (той обичайно си служи с инициали, за да назове премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов) използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. В графиката той продължава да твърди, че е платил 67 млн. лв. „такса спокойствие“.
Миналия месец прокуратурата съобщи, че продължава да събира доказателства – както такива, „които разобличават обвиняемия Божков или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му“.

Прокуратурата: Групата на Васил Божков е събирала лични данни на магистрати

При претърсвания вчера в дом в кв. Симеоново прокуратурата е открила снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи пресслужбата на специализираната прокуратура.
Това е резултат от вчерашните акции „по разследване срещу организирана престъпна група за извършване
на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител обвиняемият Васил Божков“
.

Открити са и документи, засягащи разпити на Лиляна Деянова (известна като певицата Лилана), за която тече формално несвързано с Божков разследване за злоупотреба с евросредства и заплахи към държавни служители.
Вчерашната операция на прокуратурата бе проведена на два адреса в София – в дом в кв. Симеоново и в офис на охранителна фирма на ул. „Черковна“, както и в Сандански. В близки до държавното обвинение медии изтече информация, че задържан в София е Славчо Марков – бивш служител на МВР, а понастоящем – „един от тримата най-приближени до Божков“. той бил подозиран, че е снимал зам.-шефа на спецпрокуратурата Ангел Кънев на излизане от сградата на НАП. Отново по неофициална информация в Сандански е бил задържан шефът на личната охрана на Божков Веселин Балтов.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица, информира държавното обвинение.
В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез „техническо средство“.

На адреса в кв. „Симеоново“ са открити разпечатани публикации с идентично съдържание (за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт), в шест информационни сайта – „Дневник“, „Frognews“, „Гласове“, „Topnovini“, „Press TV“, „Liberta“, продължава прессъобщението.
Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство.

Преписката е била образувана по уведомление от Министерството на икономиката, съдържащо данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства, пояснява съобщението на прокуратурата. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество, информира спецпрокуратурата.
Разпоредена е незабавна проверка на случая.

При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход, продължава съобщението.
В жилище в Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози.
След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори са преценили, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на две лица за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

С прокурорско постановление Сл.М. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа.
На 5 юли 2020 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за взимане
на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.
В съобщението се добавя, че прекратява всякакви коментари по твърдения на лица, привлечени като обвиняеми, докато не внесе обвинителния акт срещу Божков в съда. Самият Божков се укрива в Дубай.

Моника Валериева проговори за Васил Божков: Харесва ми много, но има един проблемМоника Валериева не пропусна да се изкаже за скандалния бизнесмен Васил Божков, но това, което силик…Jul 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!