Василев: За да дава на пенсионерите, Борисов е трябвало да взима от „приятелите“, с които играе, а не от полицаите и учителите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не е нормално в държава от Европейския съюз 43% от пенсионерите да са под линията на бедност, посочи той

Не е нормално в държава от Европейския съюз 43% от пенсионерите да са под линията на бедност. Г-н Борисов говореше как, за да дава на пенсионерите трябва да вземе от учителите и полицаите. Ами не, оказа се, че трябва да вземе от приятелите, с които играят, делят парите и си раздават всички тези милиарди на поръчки. Ето, в момента нито взимаме от полицаите, нито от учителите, а има пари за пенсионерите. Това каза по БНТ министърът на финансите в служебното правителство Асен Василев.

„За мен тези 50 лева, които са раздадени на калпак помогнаха на хората, но това нещо трябва да става честно, по законов начин и устойчиво във времето, така че наистина да извадим нашите родители от бедността“, коментира той.

„Имаме около 2 млрд. лв. приходи, предвидени до края на годината. Около 1,6 млрд. идват от допълнителни приходи, които НАП и Агенция „Митници“ ще съберат. Как за два месеца дойдоха близо 2 млрд. – спряхме да проверяваме фризьорските салони, започнахме да проверяваме големите компании и изведнъж хазната взе да се пълни“, обясни служебният министър.

Бойко: Стига с тоя ГЕРБ! И на мене ми омръзва (ВИДЕО)Има едно насищане – президентът Плевнелиев на ГЕРБ, премиер Борисов, председател на Народното събран…Jul 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!