Важно за шофьорите! Ето колко ще струват винетките за 2022 г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Над 753 000 годишни е-винетки за леки автомобили изтичат в първите два месеца на 2022 г., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.
Валидността на 12 350 от тях приключва в първия ден от новата година. Шофьорите могат да проверят валидността на електронната винетка или да купят нова на www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ.

Пари нема в ТОЛ системата. Камиони кръжат по обходи, за да не плащатТОЛ системата ни очевидно куца, след като проверка показа как управлението, което е натоварено да съ…Jul 27 2021vijti.com

Валидността на е-винетката може да се провери на интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“. Чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена.

Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Националното тол управление призовава потребителите при купуване на е-винетка да използват сайта www.bgtoll.bg или мобилното приложение предвид извънредното положение. Електронни винетки могат да бъдат купени и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Гишета има на основните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те областни пътни управления в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.

И през 2022 г. цените на е-винетките остават непроменени. Годишната винетка струва 97 лв., тримесечната – 54 лв., месечната – 30 лв., седмичната – 15 лв., а уикенд винетката – 10 лв.

Електронни винетки може да бъдат купени и от партньорската мрежа на Агенция „Пътна инфраструктура“ чрез сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.epay.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, www.vivacom.bg, www.tollbg.eu, както и на каса в мрежата на мобилните оператори А1, Теленор, Виваком, Български пощи, Easy Pay, Fast Pay и в бензиностанциите „Лукойл“, „Петрол“, ОМВ, ЕКО, Круиз, Бенита, Газпром, Ромпетрол, Шел, Инса Ойл, ВиЕм Петролиум, сервизни центрове „Тахо Венци“, от терминалите „Cashterminal“ в мрежата на „Интеркапитал груп“ или чрез мобилните приложения ОББ мобайл и TollPass.

При купуването на е-винетка потребителите трябва внимателно да проверяват въведената информация, преди да потвърдят финалното плащане за електронната винетка.

Отговорността за попълване на коректна информация за номер на пътното превозно средство, категорията му и периода на валидност на винетката е на собственика или ползвателя му. В случай на неправилно декларирани данни се счита, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил.

Вписването на символите от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, но да съответства на символите в самия регистрационен номер.

При изписването на номера се въвеждат само букви и цифри. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера трябва да се изпише 0 (нула), а за буква – „О“. В случай, че регистрационният номер съдържа тире, точка или интервал те не се въвеждат, уточняват от АПИ.

Пак недомислие: Абсурдна ситуация с винетки изправи гражданите на ноктиЖителите на Горна Оряховица и Лясковец, които ги разделят 40 метра тротоар, трябва да плащат винетки…Aug 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!