Български тираджия сред жертвите на масовия убиец от Ханау

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

32-годишен български тираджия е една от жертвите на масовия убиец Тобиас, който застреля девет души и рани тежко още няколко в германския град Ханау снощи около 22 ч местно време. Калоян Велков е родом от врачанското село Люти дол., но живее в Мездра. Мъжът е работил от няколко години като тираджия в град Ерлензее.

Аксел Олеков учил само в първи клас, откраднал 300 лева от жертвата си Андреа17-годишният Аксел Олеков, който бе задържан и направи пълни самопризнания за жестокото убийство на …Jan 12 2020vijti.com

Калоян е разведен, като бившата му жена Хариета Колева, от която има дете, работи като продавачка в магазин в Мездра. Във фейсбук профила си обаче Калоян написал, че е вдовец.

След 7-часово издирване властите информираха, че заподозреният за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с майка си, която застрелял преди да се самоубие.

Стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд“. В публикувано по-рано видео 43-годишният Тобиас отправя радикални призиви и към американците.

Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, а боеприпаси и пълнители са открити в колата му, посочи още изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.

Повечето убити са кюрди, вероятно стрелецът е подбирал хора, които изглеждат с мюсюлмански произход.

Източник: Марица

Изключителна саможертва: Мъж прокопа път през планината, за да може детето му да учиЕдна история за изключителна саможертва в името на децата Кой каза, че не се случват чудеса? Един ба…Oct 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!