Българи протестират в Лондон, Париж, Мадрид и Копенхаген: Оставки на Борисов и Гешев и „Дистанционно гласуване“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Антиправителствени протести на българи има и в Европа.
Сънародници в Лондон, Париж, Мадрид и Копенхаген изразиха подкрепата си за всички в родината. В Лондон продължава станалият ежедневен протест на българи, живеещи във Великобритания, предаде bTV.

Бабикян: Виждам опитите на властта да разбие протеста. Няма да стане. Всички имаме една целВиждам опитите на властта и нейните храненици да разбият протеста, да разделят протестиращите и да г…Jul 18 2020vijti.com

Българи и в Париж, Мадрид и Копенхаген изразиха подкрепата си за всички в родината, които искат оставка на правителството и главния прокурор, пише dunavmost.com.

Основното искане, което протестиращите в Лондон издигат, освен искането за оставка, е и въвеждането на дистанционно гласуване.
Дистанционното или електронно гласуване ще увеличи избирателната активност и буквално ще преобърне статуквото в България, като обезсмисли купения вот и факта, че в България от години управляват явни и скрити коалиции, избрани с малцинството от избиратиле на партии, разчитащи на твърд електорат.

Българското посолство беше център на протеста и във френската столица Париж, където се събраха близо 50 българи.

Как Бойко Борисов вижда протестите когато управлява и когато е в опозиция (видео)Често сме ставали свидетели на политически катарзиси през годините. В зависимост от това дали са на …Jul 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!