България е на прага на въвеждането на 5G технологията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

България е на прага на въвеждането на технология от ново поколение. До края на 2020-та се очаква поне в един град у нас да има достъп до така наречената „мрежа на бъдещето“ – 5G. Според всички прогнози 5G технологията ще промени изцяло начина ни на живот. Ще осигури по-голяма свързаност на устройствата и невиждано висока скорост на услугите. „5G e мрежата на роботите, на смарт домовете, на умните домове. Именно благодарение на тази технология ще навлиза в нашето ежедневие това ние да управляваме с нашите устройства нашето заобикалящо ежедневие”, каза Любомир Тулев – експерт по киберсигурност.

Властта нарушава Конституцията с ниските пенсииВластта у нас нарушава Конституцията, защото 10 г. не е актуализирала пенсиите. Това категорично ста…Dec 17 2019vijti.com

Снимка: bTV

През 5G мрежа миналия март успешно беше извършена мозъчна операция в Китай. Лекарят се намираше на 3000 километра разстояние. В световен мащаб обаче текат разгорещени дискусии дали технологията предизвиква вредно облъчване.

„В България има доста завишени изисквания към този тип оборудване. Това е процес, който трябва да следим”, заяви Иван Димитров – председател на Комисия за регулиране на съобщенията.

„За щастие, няма потвърдени медицински тествания, които да казват наистина, че имаме по-голяма радиация именно от 5G технологията”, обясни Тулев.

Европейският съюз си постави за цел до края на годината 5G мрежа да има във всяка страна членка. А вече се правят прогнози и за следващото ниво – 6G мрежа.

„При 6G технологията може да достигнем космически за нашето време скорости като 400 Gbps. В България в бизнеса и в дома най-високите стойности на връзка достигат порядъка от 1 Gbps”, заяви Любомир Тулев – експерт по киберсигурност.

Снимка: bTV

Предвижда се 6G технологията да сложи край и на кабелите, използвани за пренос на данни. Но и да засили опитите за кибератаки.

30-годишна с няколко дипломи гледа със съпруга си над 200 крави без европариМЛАДА, ГРИМИРАНА, С ПРИЧЕСКА И ЛАКИРАНИ НОКТИ. ЧАРОВНАТА ДАМА СЛИЗА ОТ ХУБАВА КОЛА и с усмивка казва…Dec 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!