Българите ще могат да влизат в Турция само с лична карта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти. Това съобщи турският информационен сайт „Дикен“.Указът, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, е публикуван в днешния брой на турския държавен вестник.

Според решението българите ще могат да влизат в Турция с лична карта в случаите на транзитно преминаване или туристически посещения до 90 дни в рамките на 180 дни. Същевременно „Дикен“ припомня, че турските граждани трябва да имат международен паспорт и виза за влизане в България.

Още през април турските медии отбелязаха, че броят на българите, които искат да пазаруват в Одрин, се увеличава от ден на ден.

Те идват в Одрин от ранните сутрешни часове и пазаруват през целия ден, след което привечер се отправят към граничния пункт „Капитан Андреево“ и там се образуват километрични опашки. В турския град, който е с население от 153 хиляди души, по улиците се забелязват повече туристи, идващи за пазаруване, отколкото местни хора, пишат още турските медии.

Младо семейство на море на Българското Черноморие: Ето защо не ходим да трошим пари в Гърция и Турция!-Снимка От 20 години Николай Милушев и Хубена Георгиева предпочитат да летуват на палатки сред спокойствиет…Jul 21 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!