Българин от Шанхай: Ситуацията е овладяна, Китай се съживява

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ситуацията с коронавируса в Китай е овладяна, а страната се съживява. Това каза от Китай директорът на българското училище в Шанхай и преподавател в университета „Джаотонг“ Димитър Владиков пред Bulgaria ON AIR. Владиков разказа от първо лице как изглежда страната в момента, след като беше покосена от COVID-19.

Заради коронавируса Северна Корея може да разстреля хора, доближили границата, предупреди КитайВластите в Китай съобщиха на своите граждани да не се доближават прекалено близо до границата със Се…Mar 9 2020vijti.com

„В Шанхай вече втора поредна седмица няма регистрирани случаи на коронавирус. Всеки ден се правят изследвания и няма регистрирани. Тук ситуацията е овладяна и всички очакваме в цялата страна да има същите резултати“, каза той.

По думите му служителите в повечето фирмите са се върнали на работа на 1 март, но в училищата и университетите обучението продължава да бъде дистанционно. Кината и стадионите продължават да са затворени, за разлика от ресторантите.

„Повечето от ресторантите отвориха. На Свети Валентин всичко беше затворено, на 8 март ресторантите работеха“, обясни още преподавателят.

Владиков допълни, че все повече хора могат да бъдат видени по улиците на Шанхай, а фактът, че властта е изпращала СМС-и на гражданите със съвети как да се предпазят от новия вирус, е допринесъл за липсата на паника.

В Китай изчезват хора, показали истината за УханЛи Зъуа е работил доскоро за китайска държавна телевизия. Но напуска, за да предава на живо и без це…Mar 6 2020vijti.com

Източник:здраве.нет

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!