Бронзовият медалист Божидар Андреев стяга сватба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Божидар Андреев завоюва бронзов медал в категория до 73 килограма във вдигането на тежести на Олимпийските игри в Париж. Българинът беше единственият тежкоатлет от участниците, който направи шест успешни опита. Божидар Андреев е роден в село Тополчане. Расте в бедност и при много трудни услови до 8-ми клас, когато към спорта го насочва Пламен Братойчев.
Треньорът не се отказва от него и дори го приютява в дома си. До завършването на средното си образование той живее в малък апартамент в Сливен, а след това, тъй като няма право на общинско жилище, Братойчев му дава стаичка в залата по вдигане на тежести.

Многолюдното му семейство в село Топлочани отпразнуваха бурно успеха на щангиста.

„Благодаря на Бог, че беше с него. Гледахме го, цяла България се радваше с него. Посвети победата си на баща си и на брат си, защото не не са между нас.“, каза майката на щангиста пред Нова телевизия. Гинка призна, че за нея няма значение мястото, на което се е класирал Божидар, а това, че е взел медал.

По пътя на спорта тръгнал с няколко деца, но само той продължил до олимпийския връх, разказа още гордата му майка.

Цялото семейство се е молило той да вземе медал и това се случи.

Семейството на олимпиеца разкри и още една щастлива новина – до дни Божидар Андреев ще се ожени за избраницата си.

Давам внучката си на Божидар, сподели щастливата баба. Радостта ни е много голяма, че е на трето място, и че ще бъде наш зет.

Освен бронза от олимпийските игри, той има и две европейски титли – от 2019 и 2024 г.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!