Братът на Невена Коканова в санаториум

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Димитър Коканов, братът на непрежалимата киноикона Невена Коканова, се е поболял сериозно. Актьорът, който през идния юли ще навърши 79 години, развил тежко белодробно заболяване, което изисквало специализирано лечение. Екипът от медици, които го наблюдавали, решили да го настанят в санаториума в Банкя, който е специализиран за пациенти с проблеми на белите дробове.
Очаквало се за рождения си ден Коканов да бъде у дома при съпругата си Анелия Ничева, която също е актриса. Преди време в театралната гилдия се говореше, че двамата имали проблеми в брака и тя го била изоставила, но всъщност за 50-годишния си съвместен живот в актьорското семейство не знаели що е то скандал. Димитър и Анелия имат две деца, а докато Невена била жива, искала дори да осинови едната си племенница, за да им бъде по-леко финансово, тъй като Митко останал в сянката ѝ и не могъл да направи бляскава кариера като нейната.

Невена Коканова – обичана, аплодирана и… самотнаАктрисата, която изигра Ирина от „Тютюн“, Лиза от „Крадецът на праскови“, Неда от „Отклонение“ и Нев…Sep 23 2020vijti.com
Досущ като сестра си, навремето той също е увлечен от театъра и поблазнен от идеята да бъде обичан актьор. Пътят му обаче е доста по-трънлив и осеян с перипетии от този на Невена и така и не успява да заслужи народната любов. Всички го знаят само като по-малкия брат на Коканова и не обръщат достатъчно внимание на ролите му. Все пак обаче Димитър успял да натрупа достатъчно стаж и да се пенсионира, както си му е редът, но с минимална пенсия, която не стигала за нищо. Докато бил все още здрав, работил като портиер в дипломатически блок в столицата срещу минимално възнаграждение, за да се подпомага финансово. Заради напредналата възраст обаче го съкратили и останал да лежи само на пенсията си.
Жена му Анелия, която също е на достолепна възраст, все още продължава да играе в Кукления театър, за да не тежат с мъжа ѝ на наследниците си.

Братът на Невена и съпругата му не са особено близки с дъщерята на актрисата Теодора Шарланджиева. Цялата рода на киноиконата рядко посещава гробното ѝ място в столицата, което през повечето време е все неподдържано, обрасло в треви и покрито с шума. През годините е имало дори сигнали, че край него гъмжи от змии и кърлежи. Трудно случаен човек би разбрал, че именно в този парцел почива една от най-великите български актриси, защото името ѝ е издялано на плочка в земята, а снимката на паметника ѝ е залепена с тиксо.

Не се знае дали на 3 юни, когато се навършват 22 години от кончината на Невена, близките ѝ все пак ще посетят вечния ѝ дом. Братът на актрисата едва ли щял да отиде, предвид болестта си. Коканова почина след онкологична диагноза през 2000 г., като последните месеци от живота си прекара самотно във вилата си в габровското село Иглика.

Лична драма преобръща живота на Невена Коканова, намерила дъщеря си в… / СНИМКАГените на Невена Коканова не текат във вените на дъщеря й Теодора Шарланджиева. 22 години след смърт…May 6 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!