Борисов към Слави Трифонов: Човешката глупост е безкрайна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„То може да има и „Няма такова предаване“ – човешката глупост е безкрайна, 1300-годишна държава“, коментира Борисов раждането на партията на Слави Трифонов. „Да, няма такава държава, години наред да си промотираш по телевизията партията – къде има такава държава, на кой му е позволено това“, добави още премиерът. На припомняне, че съвсем наскоро Слави Трифонов каза, че ще прави партия, Борисов заяви, че още от „Ку-ку бенд“ Трифонов се държал политически. „Сега нещата са честни – години той седи от своя пиедестал да дава оценки и СЕМ не го санкционира, е няма такава държава“, каза министър-председателят.
Съдът отказва регистрация на Слави Трифонов: Грубо законово нарушение забранява новоучредената партияГрубо законово нарушение забранява на новоучредената партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“ …Oct 7 2019vijti.com

Същевременно Борисов обяви Трифонов за много умен човек, който виждал откъде идвал крахът на политиците. И предупреди, че когато се разберат кандидатите на Слави Трифонов за министри, кметове, общински съветници, „ореолът ще бъде надупчен”. Така станало и със самия Борисов.
Припомняме, че грубо законово нарушение забранява на новоучредената партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“ да бъде регистрирана от съда и да започне да функцуонира, разкриха магистрати от Софийския районен съд пред Lupa.bg. Въпреки спекулациите, че провокативното име на новата политическа формация е препъни-камъкът за старта й официално, се оказва, че логото е големият проблем.

При топсекретното представяне и учредяване на проекта миналата събота, Трифонов и неговите заместници представиха и емблематата му – разперена длан със стилизиран българския флаг върху нея на светлосин фон.
Според член 5 от Закона за политическите партии и по-конкретно алинея първа, това е строго забранено:
„Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения“, пише изрично в текста. Само заради него, без да се иска юридическо тълкувание за конотацията на името на „Няма такава държава“, магистратите ще откажат регистрацията.

Според политически анализтори обаче това е търсен ефект и нищо случайно нямало нито в избора на логото, нито в мъглата, в която бе учредена партията.
Най-вероятно Дългия целял по-дълъг медиен и обществен фокус върху нея и себе си, особено предвид задаващите се избори, в които той няма как да участва. Трифонов бил готов да заснеме втори дубъл на старта на „Няма такава държава“ и имал готово алтернативно лого. В случай, че този път не успеел да се регистрира, щял да организира ново събитие, в което журналисти и симпатизанти нямало да чакат извън залата, а щели да имат достъп до него от началото до края, твърдят от кухнята на състоялото се в събота учредяване.

Възможно е обаче бившият телевизионер да не е готов със структурите на формацията си по места и затова съвсем умишлено да отлага фактическото тръгване на „Няма такава държава“, което отново довежда до сценария за втори опит.
През далечната 1995 г. той и колегите му от култовото предаване „Ку-Ку“ се опитаха да регистрират „Народно движение КУ-КУ“, но тогава съдът им отказа заради името.
„То съдържа междуметието “куку”, отбелязва наблюдателният съдия, което е звукоподражание изразяващо глас на кукувица. Заявителят счита, че кукувицата е предвестник на пролетта и от тук са целите на регистрираната партия да внесе свежест в политическия живот на страната. Но посочената птица се свързва и с т.н. гнездов паразитизъм“, пише тогава в мотивите си наблюдаващият съдия.
Източник: Актуално
Слави Трифонов учреди партията си „Няма такава държава” и обяви причина №1 да го направиЗа около 15 минути Слави Трифонов учреди партията си „Няма такава държава”. Сред учредителите имаше …Oct 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!