Болница в София иска 27 хил. лева за да освободи тялото на починала, Виктор Николаев се разгневи жестоко

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Невиждана история със задържане на тялото на починало момиче, докато семейството не плати 27 хил. лева разказа Нова телевизия. Три години и половина трупът на Виолета е в Александровска болница в столицата, защото семейството ѝ настоява за установяване на точната причина за кончината ѝ.

Бащата на младата жена от Русе заяви, че според него дъщеря му е била убита. Смъртта ѝ настъпва в София през 2020 година. Петър Чернаев разказа, че процедурите по разследването на прокуратура до 17 август тази година.

“Издадоха смъртният акт с датата в петък. Но служителката й даде талон за кремация с празна дата. Жена ми е попитала защо. Казали й, че това е защото имаме задължения към болницата и докато не платим около 27 000 лева, няма да предадат тялото”, обясни бащата на починалата.

Водещият на “Здравей, България” Виктор Николаев реагира доста емоционално на сюжета и обеща, че ще бъдат търсени отговори от институциите за ситуацията, включително и от Александровска болница.

“Какво ще направят, ако хората не платят? Ще задържат тялото за вечни времена?”, това попита риторично водещият. Николаев се възмути, че след смъртта на дъщеря им, родителите на Виолета трябва да преживяват ужас и абсурд, за да я изпратят в последния ѝ път.

“Или ще изхвърлят тялото?!”, добави водещата Мира Иванова. Двамата опитни журналисти признаха, че не са се сблъсквали с подобен случай до момента.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!