Божков дал на Кьовеши тайни видеозаписи срещу Бойко Борисов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хазартният бос Васил Божков е предоставил видеозаписи от срещите си с Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова на представители на европейската прокуратура, научи Lupa.bg от свой източник от МВР.  Укриващият се в Дубай бизнесмен е бил разпитван чрез конферентна връзка от прокурори от структурата на Лаура Кьовеши по подаден от него сигнал за изнудване.

Бойко Борисов с пророчески думи 6 дни преди акцията с ареста му: След като снощи при специална акция на ГД „Национална полиция“ бе арестуван екс-премиерът Бойко Бор…Mar 18 2022vijti.com

Бившият премиер Бойко Борисов беше арестуван снощи от цивилни полицаи, задържани бяха и бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тримата са задържани за срок от 24 часа, а днес сутринта Софийската градска прокуратура бе уведомена официално за действията на МВР. Срещу Борисов може да бъдат повдигнати обвинения по чл. 213а от НК – за изнудване, обявиха от прократурата.

Засега остава загадка защо Васил Божков е разпитван от европейски прокурор от структурата на Лаура Кьовеши, при положение, че неговия казус не касае измама с европейски средства и съответно не е от компетенцията на Кьовеши.

През януари 2019 г. Васил Божков обяви от Дубай, където се установи, за да избегне задържането си по 18 обвинения, че е платил 67 млн. лв. подкупи на Бойко Борисов и Владислав Горанов, за да развива хазартната си дейност с облекчени данъчни ставки. Тогава Борисов и Горанов отрекоха категорично обвиненията.

Според полицейски източник на Lupa.bg, Васил Божков е предоставил на европейската прокуратура видеозаписи от свои срещи с Горанов и със Севдалина Арнаудова. Видеоматериалите не могат да бъдат приети като доказателства в съда, но са послужили като основание на Лаура Кьовеши да даде „зелена светлина“ за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Началникът на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши пристигна в България ден преди ареста на бившия премиер.

Пуснаха заря пред дома на Борисов след ареста мукадър и видео: Телевизия Евроком, фейсбук Пуснаха заря пред дома на Борисов след ареста му. „Бойко…Mar 18 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!