“БОЕЦ“ обяви дата за национален протест 16 юли, целта е свалянето на Борисов от власт

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Постоянно ни нападат с въпроси – кой ни финансира. Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират протестите на гражданско сдружение “БОЕЦ“, защото осъдихме Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ по няколко дела. Осъдихме ги да ни предоставят информация, но и и да заплатят съдебните разноски“. Това заяви лидерът на гражданско сдружение “БОЕЦ“ – Георги Георгиев, който заедно с адвокат Камен Добрев, също член на организацията, гостува в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком.

Юристът Добрев бе категоричен, че с писането на сигнали до български институции гражданското сдружение ги разобличава. „Обърнахме се вече и към европейските институции. Делата, които спечелихме са по Закона за достъп до обществена информация. Това, което ние поискахме, е отчет за дейността на Иван Гешев преди да заеме поста главен прокурор. Софийска градска прокуратура първо ни отказа, но вече е задължена да ни предостави информацията за актовете, които е написал Гешев, защото ние сме убедени, че той е сключвал споразумения, а не е внасял обвинителни актове.“, поясни адв. Камен Добрев, пише m.fakti.bg.

„За КПКОНПИ запитването ни беше относно реално реализираните средства от постановени от тях запори и отнемане на имущества. Питахме ги и за бонусите в тази Комисия, защото нашите съмнения са, че те са повече от реализираните средства“, изразиха съмненията си от “БОЕЦ“.

„Последните сигнали, които изпратихме до европейските институции касаят не само последните скандали, но и целия мандат на Сотир Цацаров като главен прокурор. Проследили сме и сме верифицирали всяко едно от делата, за които сме предоставили документи. Искането на ГД “БОЕЦ“ е мониторингът на Европейската комисия над България да продължи.

Искахме да се обърнем директно до Европейската комисия, до всички нейни членове, до европейския прокурор г-жа Лаура Кьовеши и до всички посолства у нас, включително и до американското посолство. Поискали сме среща с посланика на САЩ – г-жа Херо Мустафа, и очакваме тя да ни приеме. В писмата ни сме написали и препоръки, които смятаме, че са адекватни да се реализират. Ако няма отговор само ще се опровергае прокламираната солидарност, за която всички говорят, че е факт в Европейската комисия.“, споели още юристът в “БОЕЦ“.

„Сигналите са за милионите, за които говори Васил Божков, както и за изказването на министъра на земеделието – Десислава Танева.  Януш Войчеховски, който е еврокомисарят по земеделие, ни отговори, че сигналът ни е приет и по него се работи.“, допълни го Георги Георгиев.

По време на участието си в “Честно казано с Люба Кулезич“ лидерът на “БОЕЦ“ обяви национален протест за 16 юли (четвъртък) от 16 часа, като основната му цел е свалянето на правителството на Бойко Борисов.

Цялото интервю на Люба Кулезич с Георги Георгиев и адв. Камен Добрев можете да изгледате след 11:50 във видеото:

Появиха се още два записа с гласа на Бойко БорисовНа пощата на АФЕРА са получени нови два скандални записа с Бойко Борисов. Имейлът е озаглавен: „i te…Jun 28 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!