Близо 20 000 лв глоба отнесе англичанин, който най-нагло излъга, че се натровил в България

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Шеф на туроператора: Надявам се това съдебно решение да е послание срещу фалшиви искове по време на почивка
30-годишен британец ще трябва да плати 9000 паунда, или близо 20 000 лева, след като опита да излъже, че е преживял голямо страдание заради отравяне с храна по време на почивка в България.
Том Оуки бе завел иск за 2500 паунда към туристическия оператор “Туи”, осигурил му ваканцията в Слънчев бряг. В него твърди, че е получил диария и силни стомашни болки вследствие на лошата хигиена в 5-звезден хотел през юли 2015 г. Чувствал се толкова зле, че два дни не могъл да стане от леглото в хотелската си стая, заради което пропуснал предплатена екскурзия с корабче в Черно море.„Никога не се жени за българка!”- ето съвета на един чужденецПредлагаме ви основателните причини, изложени от един чужденец, защо сънародникът му трябва да помис…Nov 8 2018vijti.com

Открити във фейсбук снимки на неговата приятелка обаче показват как двамата се забавлявят на палуба в дните, за които твърди, че е болен. На други се вижда как пият коктейли и се хранят в ресторанти. Разследващите се натъкнали и на нейно съобщение, че са имали прекрасна двуседмична почивка в България.Затова съдът в Нортхамптършър не само отхвърли финансовите му претенции, но постанови да покрие всички разходи по делото на “Туи” в размер на 9000 паунда. Освен това зам. областният съдия Джон Джоузев изпрати искане до полицията Том Оуки да бъде разследван за извършване на криминално престъпление, което е прецедент.

“Надявам се това съдебно решение да бъде послание към всеки, който мисли да отправя фалшиви съдебни искове за заболяване по време на почивка”, казва пред “Мейл он съндей” Андрю Флинтъм, директор в “Туи”.По думите му все повече британци се опитват да изкарат нечестно пари по този начин, като исковете за болести при почивка са се увеличили с 434% от 2016 г. Туроператорите обвиняват за това адвокатски фирми, които действат на принципа “ако не спечелим, не плащаш”. Защитниците на Оуки били същите като на двойка, която през декември миналата година е уличена в идентична лъжа.

“Ще продължим да работим неуморно да защитаваме нашите добросъвестни клиенти и хотелите партньори и затова ще предаваме всички подобни искове в съда”, обяснява Флинтъм. За съжаление от подобни лъжи страда българският туризъм и реномето на нашите хотели. Надяваме се тази порочна практика, която осигурява на практика безплатна почивка на чужденците, да спре.Най-богатият българин в САЩ: Никой не е умрял от работаНаричат го Добрия диктатор, определен е за „най-мразения шеф в Германия“, емигрант и щастлив съпруг.…Nov 21 2018vijti.com

Източник: 24 часа

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!