Бимбалов: Биячите в Перник и ланче с кръстче са носили, докато пребиват жена инвалид, а църквата ни вижда „дехуманизация“ в някаква си олимпиада.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българската православна църква прояви изненадваща активност в заклеймяването на откриването на Олимпиадата в Париж. Прави впечатление, че иначе по отношение на наистина сериозни в проблеми, свързани с мракобесно насилие в страната ни и извън нея, църквата ни сякаш няма и много рядко е имала някаква спонтанна позиция.

Вчера България бе потресена от жесток побой над жена инвалид в Перник. Това даде повод на блогърът Радослав Бимбалов да напише следното във Фейсбук:

„Перник. Рано сутрин. Жена на средна възраст си купува кафе. Младежи на седемнайсет я питат “какво прави тук”, тя се опитва да отговори, но ѝ е трудно, понеже е инвалид 1ва група след инсулт. Хлапетата не харесват нейната странност и я пребиват. Тоест единият я смила от бой, другият просто гледа с удоволствие.

Жената в момента е в кома.

Вчера Светия Синод постави една до друга “дехристиянизация” и “дехуманизация”, заради някаква си олимпиада. Дали си отиват двете тежки думи?

Обзалагам се, че тия младежи са били кръстени като невръстни, свещеник е пял, здравец е пръскал светена вода, може и кръстче на ланците да са носили докато са пребивали до смърт тази неприятна им болнава женица.

Духовенството ни, някъде през бронираните стъкла на лимузините си, дали иска да чуе истината? Хората на духа трябва да заклеймяват насилието, а не различието. Да защитават вярата в човека, в правото му на живот и свобода, а не иконите, свещите или златните си кръстове.

Господ не е българин, но българинът се чувства Господ. А България иска да е първа в олимпиадата по дехуманизация.“

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!