Бизнесмен: От 32 години не съм виждал подобно нещо. Това е пълна простотия и родоотстъпничество

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Жан Шейтанов е роден в сърцето на Стария Созопол преди 62 години, тук е израснал и живее със семейството си. Собственик на култов фамилен ресторант. Той е сред най-популярните жители на красивото ни морско градче.

Ето какво каза той за летния ни сезон пред сайта Флагман.бг.

От 32 години имам бизнес, който, разбираемо, развивам предимно през лятото. Имам 3 търговски обекта. Единият от тях работя самостоятелно, другите два давам под наем. Имаме ресторант и работим заедно със семейството на дъщеря ми няколко супермаркета. Говорят колко силен бил сезонът сега, имало много народ. Къде е този народ?!

Какъв е?! Ето ви реалната тъжна картина – от петък вечерта, за събота и неделя, идват с автомобилите си хора от Средна България. Подчертавам, че всичките те са наредени, заедно с колите си, на Каваците, Градина и в Созопол. На плажа лежат за 2 дни общо. В делничните дни обаче спадът е двоен. Това е един от най-слабите сезони, които съм виждал през всичките тези 32 години в бизнеса. Ако не и най-слабият. Работят основно заведенията за хранене, кафенетата, закусвалните и хранителните магазини. Всички останали бизнеси са под всякаква критика.

Относно морето – мръсно било, умрели крави и риби от Украйна доплавали до бреговете ни, радиацията имало, не искам да коментирам още много подобни абсурдни твърдения, разпространявани безотговорно из медии без посочени издатели и в социални мрежи. Съжалявам, но това е пълна простотия от наша страна и родоотстъпничество. Имам колеги в Гърция, гостуваме си. Казват ми – що за народ сте, ако при нас някой каже лоша дума за туристическия ни продукт – ще го линчуваме.

Да, в Гърция например, имат много по-голямо богатство на риби и морски деликатеси, каквото тук няма как да имаме, но пък усрпяваме да заредим, защото не е далече, в крайна сметка в България също не е лошо обслужването, чистотата, цялостната ни визия като туристическа дестинация. Особено когато говорим за съотношение между качество и цена.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!