Бен Крос завещава милиони на България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Популярният британски актьор Бен Крос, който се предаде на рака на белия дроб след тежка битка на 18 август, не е забравил последната си любов – България, в своето завещание. Солидна част от наследството на звездата от „Огнените колесници“, което се оценява на около 30 млн. долара, ще остане в родината ни, която беше дом на актьора в последните му години, научи Lupa.bg.

Татяна Лолова за завещанието на Стефан Данаилов и спомените ѝ за него като 12-годишенСтефан каза да не го жалим. Самият Стефан каза – не тъжете, преживял съм живота си максимално. Както…Dec 1 2019vijti.com

Тук не става въпрос за парите, които Бен оставя на третата си съпруга – атрактивната брюнетка от Русе Деяна Бонева. Според наши източници Крос е предвидил не по-малко от милион долара за основаването на музей на сънародника си Джеймс Баучер – ирландският журналист и пламенен застъпник за българската национална кауза. Както е известно, актьорът се превъплъти в образа на кореспондента на Балканите в спектакъла на ансамбъл „Българе“ – Осмото чудо.

Бен Крос в звездната си роля в „Огнените колесници“, 1981 г.

Няколко лично избрани от Бен Крос родопски села също ще получат щедри дарения от имането на звездата. Приживе актьорът е разговарял с техните кметове и им е обещал помощ в строежа на училища и детски градини. Общата сума, която е предвидена за това в завещанието на Крос, също е седемцифрена.

Самият ансамбъл „Българе“ също не е пропуснат в последната воля на Крос, както и фестивала в Жеравна, „Аполония“ и още половин дузина културни прояви. Иначе голямата част от наследството на актьора очаквано ще си поделят Деяна и децата му от предишни бракове Тиодор и Лорийн.

Да си припомним отношението на големия приятел на България към нашето културно наследство:

Появата на новия член на семейството на Ламбо ще го накара да промени завещанието сиИзвънбрачният син на бившия културен министър Стефан Данаилов очаква появата на първородното си дете…Jun 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!