Бащата на пострадалата от пияния Максим Стависки Мануела Горсова разказа за нейното състояние

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Говоря с Мануела всеки ден! Казвам й, че трябва да се оправи, че животът е хубав! Според лекарите, а и според нас тя разбира 90% от нещата“. Това сподели изстрадалият баща Красимир Горсов.
Историята на дъщеря му Мануела потресе цяла България преди години, но все още тежко отеква в душите на хората.
Трагедията, потресла цяла България, се случи на 5 август 2007 г. Качилият се след употреба на алкохол зад волана на мощния си „Хамър” световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, блъска на пътя край Приморско лек автомобил „Хонда”, в който пътуват четирима млади хора. Шофьорът на колата, Петър Петров на 23 г., загива на място.
Дивна, която катастрофира с Кристин Илиева, разкри душата си: Слави Трифонов ме предадеДобилата печална слава певица Дивна разкри, че след катастрофата, в която по нейна вина тежко постра…Jan 2 2019vijti.com

Тежко ранена е 18-годишната Мануела Горсова. Другите двама пътници се разминават по-леко. Самият Максим се отърва без сериозни травми. Взетата алкохолна проба показва 1,1 промила алкохол. Според близките на пострадалите обаче пробите са подменени или фалшифицирани, а спортистът е бил много по-пиян. Иронията е, че когато предизвиква тежката катастрофа, Стависки е лице на телевизионната кампания за безопасно шофиране „Ако си пил слез – искам да стигна жив”.
Днес 29-годишната жена продължава с рехабилитациите.
Осъзнава всичко, което се случва около нея, и се е научила да общува с най-близките си.

Когато й зададат въпрос, борбеното момиче мига един път за „да“ и два пъти за „не“.
От време на време дори се усмихва, което дава надежда на семейството й, че нещата ще се подобрят.
„Вършим всичко каквото трябва. Рехабилитациите са всеки ден. Засега няма подобрение, но аз вярвам, че ще се оправи. Моето момиче е борец. Лекарите и рехабилитаторите, които я познават, също мислят така“, обнадежден е Горсов.
Майка й Диана е неотлъчно до нея. Рядко излиза навън, защото постоянно е заета да е около детето си. Семейството преживява трудни моменти, но са сплотени и не оставят дъщеря си дори за минута.

Мануела Горсова преди трагедията

Източник: HotArena
Историята на една дъщеря: Тя е мъртва. Вината за катастрофата е моя. Как се живее така?Бях на 17 години, когато с баща ми Петьо отидохме на вилата край Бургас. С майка ми са разведени отд…Mar 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!