Бащата на Иман Халиф по НОВА ТВ – показа акта й за раждане (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Семейството на алжирската боксьорка Иман Халиф определи атаките срещу нея като нечестни. Халиф е в центъра на скандала в женския бокс на Олимпийските игри, където е обвинена в това, че не е жена. Новинарските агенции изпратиха екипи в алжирската провинция, за да научат повече за нея от роднините ѝ.

В скромния квартал, от който произлиза Иман Халиф, местните жители категорично отхвърлят обвиненията срещу нея. За своите съграждани боксьорката е истински герой, а те възприемат обвиненията като опит да бъде спряна по пътя към олимпийската титла.

„Атаките срещу нея са неморални. Не е справедливо. Иман е малко момиче, което обича спорта от 6-годишна възраст. Преди бокса, се занимаваше с футбол,“ споделя баща ѝ Амар Халиф, предаде NOVA.

Амар Халиф показва нейни снимки като дете и акта ѝ за раждане, като доказателство за нейната женственост. Той категорично отхвърля всякакви съмнения относно пола на дъщеря си.

„Това е официалният документ. Втори май, 1999-та година, пол – женски. Ето тук е написано, можете да го прочетете. Това е документът, издаден когато се роди,“ разкрива той.

В боксовия клуб в родния град на алжирката също са на нейна страна. Младите момичета я наричат голяма шампионка и казват, че тя е примерът пред тях.

„Тези критики и слухове целят да я разклатят. Не искат да стане шампион. Кажете ѝ да докаже на ринга, че не са прави. Да донесе слава на Алжир и другите арабски страни. Както и на нашия град,“ казва 16-годишната боксьорка Инес Бенхату.

Иман Халиф е вдъхновение за много млади спортисти в Алжир. Тя се занимава с бокс от ранна възраст и успя да се утвърди като една от най-талантливите боксьорки в страната. Обвиненията срещу нея се разглеждат като несправедлив опит да бъде спряна по пътя ѝ към успеха.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!