Барманът Веско: Убих Крис случайно, обзет от паника го разфасовах, за да се отърва от трупа!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на приятеля си Кристиян Пеев, се е готвел да бяга в чужбина. Той е бил заловен от полицаите със сак с дрехи и международния си паспорт. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Софийския градски съд, който определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на бившия барман.

Веско Вълчанов остава за постоянно в ареста

„Много съжалявам за това, което се случи. Не беше планирано, стана случайно“, каза пред магистратите Вълчинов, признавайки за убийството. По думите му той бил в състояние на афект по време на жесток скандал с жертвата. Нямало да се укрива, искал просто да си събере мислите някъде и да реши какво да прави.

Адвокатката на обвиняемия каза, че не клиентът й е разчленил трупа на Пеев, а задържаният за лично укривателство Константин Суботинов. Разследващи обаче бяха категорични, че и Вълчинов, и Суботинов са участвали в нарязването на тялото на жертвата, след като вече е бил убит с гира от Веско.

Убиецът и жертвата няколко месеца преди кървавата баня

Жертвата е била умъртвена на 8 срещу 9 август в жилището на Вълчинов на столичната ул. „Раковски“. След това паникьосания Веско е повикал на помощ Константин. Тялото било разфасовано, като части от него били хвърляни в тоалетната. Така канализацията в кооперацията се задръстила и когато дошъл екип да я отпушва, се натъкнали на зловеща гледка. Други части били събрани от Вълчинов и Суботинов в чували и заровени в гориста местност на Витоша над Бояна. Торбите били извозени с личния автомобил на Суботинов и с такси, което наели. Странно е, че таксиметровия шофьор не се е усъмнил.

Според разследването, бликите приятели Пеев и Вълчинов се скарали за неосъществен бизнес проект за добиване на криптовалута. При избухналия скандал между тях, Веско ударил с гирата Кристиян. Младият мъж моментално идъхнал. Веско се паникьосал и тогава решил да се отърве от трупа, като го разчлени. „Беше инцидент, а не планирано убийство“, кълне се той.

Съдия Вера Чочкова определи Вълчинов да остане в ареста. Според нея има достатъчно данни за авторство на деянието. Освен това има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да успее да се укрие. Определението не е окончателно. Защитата на Вълчинов заяви, че ще обжалва.

Според слуховете, между двамата млади мъже е имало и по-специфични отношения. Веско редовно оставал да спи в апартамента на Кристиян, където обаче имало само една спалня. Въпреки че и двамата си имали приятелки, явно са били бисексуални, допускат техни приятели.

Кристиян бил убит случайно, а не планирано

LUPA.BG

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!