Асена Сербезова: За една година са намалени цените на над 500 лекарства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми

За една година – от 1 януари 2021 г. до 1 януари 2022 г., са намалени цените на 575 различни лекарствени форми, каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, цитирайки данни от анализ за повишаването и намаляването на цените на лекарствата.

По думите ѝ за същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми, като това увеличение е в рамките на инфлационния индекс, посочи тя. В анализа за включени 2875 лекарства.

Цените на лекарствата в България се реферират с други 10 държави, като цената в България трябва да остане най-ниска. Причините за повишаване на някои цени са в това, че са повишени цените им и в референтните държави, както и индексът на статистически отчетена инфлация, посочи министър Сербезова. По думите ѝ, обективно, цените на лекарствата не са много повишени.

След ново чакане пред Спешното-Баща избухна -Стоях с детето и …-Снимка Трагедията, в която майка почина пред очите на детето си, докато чака в Спешния кабинет във Враца …Feb 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!