Ако искате да извадите КЪРЛЕЖ безопасно, нужен ви е само КОНЕЦ (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да прекарва колкото се може повече време навън сред природата. Хубаво е да сме под слънчевите лъчи и да събираме витамин Д, но това може да се окаже и не малко опасно.

Нека не забравяме, че кърлежите ни дебнат навсякъде, където има трева и дървета. Те са толкова миниатюрни, че в повечето случаи дори не ги забелязваме.

Вредителят има способността незабелязано да се покатери по тялото на човек и да започне да се храни с кръв.

Как да извадиш кърлеж без пинсета – 3 лесни и безопасни начина (Видео):Най-лесният и удобен начин да извадите засмукан кърлеж е да използвате пинсета. Ако обаче нямате тоз…Jun 10 2021vijti.com

Осмокракият паразит не е за подценяване. Дори самото ухапване да е безобидно в повечето случаи, трябва незабавно да се вземат мерки за отстраняването на кърлежа от тялото на човек. Имайте предвид, че колкото по-дълго остане той забит, толкова по-голяма е вероятността да се заразите с лаймска болест.

Родителите задължително трябва всеки ден да проверяват тялото на децата. Ако забележат кърлеж, трябва да вземат мерки за отстраняването му.

Този домашен спрей ще държи КЪРЛЕЖИТЕ далеч от вас

Знаете, че ухапването от кърлеж може да се окаже смъртоносно. Много е важно да знаем как да се предпазваме от тези вредители и да не им…

Най-безопасен начин за отстраняване си остава лекарят. Ако никога до сега не ви се е налагало да премахвате забит паразит, най-добре не рискувайте сами, без да имате никакви познания.

За съжаление има и много такива случаи, в които човек няма възможност да посети медицинско заведение и трябва сам да се справи с кърлежа. В такива моменти е крайно необходимо да знаете какъв метод за отстраняване да приложите.

Извадете кърлежа лесно и безопасно с обикновен конец!

Макар в повечето аптеки да се предлагат специални пинсети, предназначени именно за вадене на кърлежи, то лекарите са единодушни, че нямате нужда от такова оборудване. Можете да си послужите с най-обикновена пинсета, подходяща за по-деликатно боравене.

Разкрита е ТАЙНАТА как безопасно да премахнем КЪРЛЕЖ

Кърлежите са едни от най-опасните насекоми, тъй като близо 17 % от тях са заразени с бактерии и могат да причинят Лаймска болест. Забол…

Съществува обаче още един метод, който е много по-лесен, бърз и не изисква абсолютно никакво оборудване. Става въпрос за премахване на кърлеж с помощта на конец.

От вас се изисква да вземете един конец и да направите малък възел, който да не застягате, така че с него да прихванете паразите и да го измъкнете от тялото на човек.

„Заловете” кърлежа във възела, застегнете го много добре. След това прихванете двата края на конеца и започнете да го усуквате. След броени секунди, усуквайки и издърпвайки, кърлежът ще бъде изваден, без да съществува риск от накъсване на тялото.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!