Академичният съвет на СУ „Свети Климент Охридски“ се разграничи от историка проф. Дарина Григорова заради пропаганда. Това се разбира от съобщение, публикувано в сайта на университета.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна. Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разума и академизма.

Намираме за недопустимо подобно поведение от страна на университетски преподавател, още повече, че в интервюто се пропагандират открито и политически идеи, които пряко влияят върху актуалния обществен живот в България и уронват авторитета и престижа на най-старото висше училище в страната“, гласи съобщението.

Става дума за интервю на професорката пред „Поглед“, в което тя споделя, че след денацификацията на Украйна, която според нея е въпрос на време, ще последва денацификация и на България.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!