Адът се отприщи у нас! Смерч отнесе покривите на над 100 къщи (СНИМКИ):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дъждове, бури и ураганен вятър вилнеят днес в цялата страна. Продължават разказите на потърпевши за пандали дървета, потопи и тежки инциденти. Силен смерч пък отнесе покривите на над 100 къщи в община Исперих.

Над 200 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, са получени в пожарните служби в страната.

Към момента няма данни за пострадали хора, освен жената, върху която се стовари дърво в Шумен.

поражения ветрове

Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този момент 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

Жителите на община Исперих преживяха истински ужас, след като ги връхлетя смерч и съсипа над 100 къщи. Отнесени са покриви, срутени са стени.

Исперих разрушения

Има населени места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово освен повредените къщи, са паднали стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград, информира NOVA.

Кодът за опсно време продължава да е Оранжев във всички 28 области.

разрушения Исперих

Все още на много места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа силен вятър.

И столицата времето се  следи с тревога. Столична община.е осигурила 10 екипа, които да реагират на повиквания. До този момент сигналите са за завирявания и две паднали дървета на пътните платна, предимно от районите „Красна поляна“ и „Витоша“.

Аварийните екипи извършват обходи на терен и реагират на сигнали.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!