Адвокат Марковски: И присъдата, и освобождаването на убиеца Полфрийман са несправедливи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това задържане по мое виждане е законно и не са нарушени неговите права. Това заяви адвокат Марин Марковски по горещия случай „Полфрийман“. „Джок категорично ще напусне България“, каза адвокатът, който поясни, че това ще се случи в мига, в който на сайта на ВКС има решение по делото му.

Адв. Марковски разнищи абсурда, сътворен от Калпакчиев с освобождаването на убиеца Джок ПолфрийманРешението на апелативния съд е малко необичайно. Това заяви пред Bulgaria on Air адвокат Димитър Мар…Sep 24 2019vijti.com

„Той е погасил един човешки живот по безобразен начин. С това зверско убийство на един колега, който умря едва на 20 години, той доказа, че иска да унищожи един човешки живот по мъчителен начин“, каза Марковски.

„Полфрийман получи тежка присъда, но несправедлива. В неговата държава, и в много други, той спокойно може да получи доживотна присъда“, поясни защитникът. „Неговата присъда е лека. Аз лично считам, че това освобождаване не е разумно и свързано със смисъла на Закона“, каза Марковски.

„Председателят на ВКС няма право да нарежда на съдията, защото той е независим, но така дава указание, което съда пък може спокойно да не изпълни“, допълни защитникът по повод безпрецедентния опит на Лозан Панов да окаже натиск върху съдебен състав по-бързо да се произнесе по казуса с освобождаването на убиеца Джок.

Адвокатите Емануил Йорданов и Димитър Марковски обясниха може Джок Полфрийман да бъде върнат в затвораАдвокатите Емануил Йорданов и Димитър Марковски са категорични, че няма процедура за връщане на Полф…Sep 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!