Адвокат Марковски: Глоба за неносене на маска може да падне в съда

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Всеки в държавата трябва да получи безплатна маска и то по закон

Всеки в държавата трябва да получи безплатна маска и то по закон. Това заяви адвокат Марин Марковски пред NOVA.

„В Закона за здравето в чл. 63 е записано, че когато има епидемична вълна министърът на здравеопазването може да определи временни епидемични мерки. В конкретния случаи са задължителни маски, които трябва да се носят, а в т. 9 се казва така: „Държавните и общински органи създават необходините условия за спазването на закона, като средствата за тяхното осигуряване се осъществяват от държавния бюджет и от общинските бюджети“, посочи той.

 

Наложена глоба за неносене на маска може да падне в съда след обжалване по този чл. 63 от закона:

„Има възражение, че нямам маска, защото държавата не ми е осигурила. Така трябва да бъде отменена глобата. Нека обаче не излизам като човек, който казва: „Долу маските“, казва Марковски и добави, че трябва да се спазват правилата за носене на маски.

Той препоръча поне на пенсионерите да се раздават безплатни маски.

Марковски разкритикува РЗИ за отмяната на карантината на премиера и президента, след като бяха контактни на заразени с коронавирус, при условие, че в заповедта на здравния министър никъде не е посочено, че могат да се правят изключения за лицата с висши държавни длъжности.

Д-р Георги Тодоров: Маските са безсмислени, пропускат не един, а 800 вируса едновременно! Това е все едно да си легнете с презерватив и да няма жена до вас, обясни лабораторният лекарВидео…Oct 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!