Адвокатът на дясната ръка на Ружа Игнатова: Жива е и добре скрита

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В България предстои да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова. Това стана ясно от съвместния брифинг на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и посланика на САЩ у нас Кенет Мертен.

Правителството на САЩ обяви нова награда в размер до 5 млн. щатски долара за информация относно Игнатова, която да доведе ареста ѝ или осъдителна присъда, посочи посланик Мертен.

Адвокатът на главния юрист на OneCoin Ирина Дилкинска Николай Петров направи предположение, че Игнатова е жива.

По думите му Ирина Дилкинска е била началник на правния отдел и е имала сравнително близък контакт с Игнатова.

„Никога не е ставало въпрос дали Ружа Игнатова е жива или не, но винаги е присъствало във въздуха като предположение, че евентуално е жива и е добре скрита”, заяви Петров в ефира на NOVA.

Той твърди, че има информация, че по света все още се правят транзакции с валутата OneCoin.

„От България са купувани предимно обучителни пакети – от стотина до около 5000-6000 долара, но в чужбина са правени транзакции до 100 млн. долара”, каза той.

Адвокатът заяви, че глобата от 111 млн. долара е част от присъдата на Дилкинска и какъвто е законът в САЩ, такъв ще бъде приложен.

„Обсъждали сме да поискаме нейния трансфер за излежаване на присъдата в България, но към момента не са предприети такива действия. Тя се призна за виновна там и получи, по първоначалните обвинения, 20 години за излежаване”, допълни той.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!