„Cексът и градът“: 9 важни любовни урока от любимия сериал, които не бива да забравяме

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички помним „Cексът и градът“ – един от любимите сериали не само на дамите, но и на господата. Той беше не само увлекателен, но и много поучителен. Днес ще ви припомним девет важни урока, които наистина си струва да помним.
Урок № 1
Кари и Тузара
Остави другата страна да вземе самостоятелно решение. Междувременно ти си живей живота.
Романът на Кари и Тузара определено не беше от лесните, но след изтощителна игра на котка и мишка, все пак завърши с хепиенд.
Чудите се дали да започнете нова връзка? Професията на мъжа го издава напълно и какъв е в леглотоВсяка дейност “диктува” на човека своите норми и правила на поведение, които с времето се превръщат …Dec 4 2018vijti.com

Накрая той се втурна след нея, догони я в Париж и направи всичко по силите си да я върне в Ню Йорк. Обаче… едва тогава, когато самостоятелно проумя, че иска точно това. И че не може да живее без нея.
Любовта си струва да почакаш… Стига да си убедена, че това наистина е Той.
Урок № 2
Кари и Алекс
Животът е достатъчно сложен, за да си го усложняваш допълнително с някоя непонятна личност.

Безупречен мъж, идеален любовник, гениален художник…
И изключително сложна натура, силно самовглъбена и склонна да се любува на… себе си.
Александър беше издигнал в култ ухажването на Кари и трябва да му се признае, че го правеше по най-красивия възможен начин. Но това не й попречи да стигне до печалния финален извод:
“Ние нямаме нищо общо помежду си.”
Да говорите на един език е не прищявка и нереална фантазия, а необходимо условие за нормални отношения.

Урок № 3
Кари и Бергер
Не приемай бягството му като лично поражение.
“Не мога. Не ме намразвай” – такава прощална бележка остави писателят Бергер на Кари. Какво трябваше да породи у нея оттеглянето му? Засегнато самочувствие, депресия, злоба, страх? Кари разтълкува трезво ситуацията – не беше допуснала никаква грешка, просто се оказа твърде висока топка за него. И беше напълно права.
Когато някой си тръгва, не търси задължително вината в себе си. Направи кратък разбор и продължи напред.

Урок № 4
Кари и Ейдън
Не произнасяй “да”, ако не си убедена, че искаш да го кажеш.
Всичко в този роман беше прекалено хубаво. А както знаем, прекалено хубавото не е на добро. Образцовото момче Ейдън носеше Кари на ръце. А тя упорито се опитваше да намери някакви недостатъци в него, но така и не успя…
А защо го правеше ли? Ами, просто й беше скучно с него. И въпреки това тя каза “да”.

“Никой няма да ме обича повече.” Ако това е единственият ти аргумент да бъдеш с даден мъж, най-добре го остави на мира. Защото ти няма да си щастлива, а неговите чувства ще са съсипани.

Урок № 5
Шарлът и Трей
Отношенията му с майка му трябва да са под контрол.

Има ли смисъл да коментираме това правило, датиращо от началото на света? Случаят Трей беше перфектна негова илюстрация. Колкото и такт да се опитваше да прояви Шарлът, диалогът така и си остана само между майката и сина. И Шарлът проумя, че мястото й в този странен любовен триъгълник не е печелившо.

Без коментар

Урок № 6
Шарлът и Хари
Ти заслужаваш най-доброто! Колкото и банално да звучи това.

Тоест, заслужаваш мъжа, който и за минута не те кара да се усъмняваш в любовта си към него. С който се чувстваш сигурно, спокойно и ти е забавно и уютно. С една дума, заслужаваш такъв като Хари. “Той не е мъжът на мечтите ми, но аз го обичам и искам да съм с него”, стигна до заключението Шарлът.

Ами ако понятието “мъжът на моите мечти” има няколко варианта?

Урок № 7
Миранда и Стийв
Престани да изпускаш питомното, за да гониш дивото.

На Миранда й трябваха доста време и премеждия, за да проумее, че няма да намери по-добър от Стийв и че двамата са създадени един за друг… Впрочем Стийв никога не се беше съмнявал в това.

Винаги се случва така, че хлътваш по мъже, които не ти обръщат внимание? Ами, огледай опашката ухажори, които влачиш след себе си, и дай шанс на някой!

Урок № 8
Саманта и Ричард
Ако мъжът твърди, че не е моногамен, непременно му повярвай!

Рано или късно всеки си намира майстора. Саманта беше на път да изостави пословичната си антимоногамна настройка заради очарователния Ричард. Но той се оказа още по-антимоногамен и от нея. И любовният многоъгълник не я устрои. “Много те обичам, но повече обичам себе си”, му каза тя на раздяла.

Склонността към изневери определено не бива да влиза в списъка с търсените качества у бъдещото ти гадже.

Урок № 9
Саманта и Смит
Принципите са хубаво нещо. И все пак понякога е добре да ги пренебрегнеш.

“Не позволявай на никого да те нарече “гаджето ми” и така никога няма да се окажеш нечие “бивше гадже”, гласеше един от твърдите (и на пръв поглед желязно логични) принципи на Саманта. Тя дълго се съпротивлява на сериозните чувства на Смит. Но точно той беше до нея в най-трудните моменти.

Някой упорито те нарича “гаджето ми”? Най-вероятно не го прави заради смахнато чувство за хумор.
Източник: Марица
20-те съвета, които една майка трябва да каже на сина си1. Никога не удряй по-слабите и не започвай бой. Ако все пак някой те нападне, не се колебай да се з…Mar 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!