92-годишният Иван още работи като педиатър, отзовава се безплатно за помощ на деца-снимки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Понеделник и четвъртък всяка седмица педиатър Иван Фонтура, 92, лекува деца в неравностойно положение в Понтал до Парана, Бразилия. Той е придружаван в работата си от любящата си съпруга и медицинска сестра Ева.

Въпреки че е пенсионер от повече от 20 години, Фонтура работи точно и без никакви компенсации, за да могат децата да получават адекватна медицинска помощ, независимо от тяхната социална класа, цвят на кожата или раса:

„Ще работя, докато тялото ми не може повече.“

Той е най-добрият лекар в Бразилия

Фонтура завършва през 1951 г. Федералния университет на Парана. Освен това е завършил следдипломна квалификация, магистърска степен и докторантура, от които придобива необходимите знания, за да помага на най-нуждаещите се:

Предоставянето на знанията, които сте научили в университета, в услуга на другите, безплатно, е един от най-благородните начини да благодарите и да върнете ръката на съдбата, че ви е помогнала.

Работата му надхвърля офиса

След 68 години грижа за деца, Фонтура се пенсионира през 2005 г.; последната му работа беше като директор на болница, където се опита да въведе по-хуманна, приятелска и достъпна медицинска система за широката общественост.

След една година почивка и виждайки, че проектът му не напредва поради политически и икономически причини, той решава да промени нещата: той се връща на работа, този път доброволно и безплатно, спечелвайки признателността на цялото население.

Любовта не е романтична връзка.

Ева го придружава на всеки медицински преглед, уверява, че това е най-добрият начин да засвидетелства любовта си както към половинката, така и към професията си:

Той има огромно сърце, той просто иска да помага на другите, независимо от тяхното състояние. Той просто иска децата да имат възможност за достоен и здравословен живот.

Светът има нужда от повече лекари като този.

Неговата страст към медицината, съчетана с неговата човечност и благородство, правят д-р Фонтура най-добрият лекар в района.

Винаги съм бил свързан с деца в нужда и исках да продължа. Тук имаше нужда да помогна, защото хората ме познават и искат да им помогна. Благодарение на подкрепата на съпругата ми е възможно да се справя по-добре.

Рецепта за кашлица с какао от педиатър: Децата умират за нея – вкусна и помага веднага!Имам тази рецепта за домашен сироп за кашлица  от познат, чиято майка му го е приготвяла от детствот…Oct 21 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!