7 навика на бедните хора, заради които никога няма да забогатеят:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бедните хора обикновено са самоуверени. Те често се държат като експерти във всички области, било то политика, спорт, общество или правителство. Всичко около тях обикновено им причинява негативни емоции. Може да напишем дълъг и скучен ферман за това,  защо някои хора са богати , а други не, но този път няма да губим време за това. Представяме 7 неща, които бедните хора правят, а богатите не .

богат човек

1. Бедните хора гледат телевизия, а богатите четат книги

Колко часа на ден прекарвате в гледане на телевизия? Сега се опитайте да запомните кога за последно сте чели книгата? Колко книги четете годишно? Ако не можете да отговорите на тези въпроси, е време да промените навиците си.

Филмите и телевизионните предавания са добри, но не носят голяма полза. Направете списък с книгите, които искате да прочетете през следващите шест месеца и го направете. Четенето е не само забавно, но и възнаграждаващо.

жена с книга

2.Бедните получават заплащане за отработените часове, а богатите за резултатите

Да приемем, че работите в заведение за бързо хранене. Може да сте най-добрият работник на планетата, но получавате заплащане за часовете, които изработвате, докато богатите получават заплащане за резултатите и никой не се интересува колко време са прекарали в работа. Защото те правят това, което никой друг не може.

Друг пример. Да приемем, че работите с даден продукт от много години. Създали сте го, подобрили сте го, но когато го стартирате, никой не го купува. Естествено, не получавате и стотинка. Хората около вас не се интересуват колко дълго сте работили и колко пот сте проляли.

Пазарът не се нуждае от настроения и думи, а от резултати. Ето защо на големите спортисти не им се плаща въз основа на това колко часа тренират. Плащат им за реални резултати и победи. Заплатата зависи от това, колко добре си вършите работата, тоест от вашата производителност.

спорт и резултати

3. Бедните обвиняват другите за провалите си, богатите хора поемат отговорност за своите неуспехи

Бедните винаги имат кого за какво да винят: икономиката, правителството, шефа, работата, града, съседа или приятелите. Винаги някой друг е виновен за нещата около тях. Богатите хора никога не мислят така. Те поемат отговорност за живота си. Те разбират, че ако нещата са лоши и това продължава дълго, то означава, че нещо не правят по правилния начин. И никой освен тях не е невинен за това.

Знаете ли какво получавате, като поемате отговорност? Печелите мощност, способността да се променяте и да правите нещо ново и високо качество. Не забравяйте, че е почти невъзможно да промените другите хора, но винаги можете да промените себе си. Разбира се, можете да измислите милион оправдания защо не можете да направите това или онова. Не мислете за това, просто го направете.

жена с пари

4. Бедните се фокусират върху спестяванията, а богатите върху инвестициите

Сигурно неведнъж сте чували съветите на финансови експерти, според които сутрин можете да изпиете чаша зелен чай вместо скъпо кафе и от съображения за икономия да хапнете обикновен кашкавал вместо скъпо сирене Камамбер. По този начин можете да спестите няколко монети и да ги заделите за черни дни.

Не летете в бизнес класа, никога не купувайте нищо скъпо и качествено за себе си или близките си, не поръчвайте десерт или закуска в ресторант – това ще ви спести още малко пари. Наистина ли смятате, че е добре да направите това? Повярвайте, няма да забогатеете, опитвайки се да спестите няколко стотинки. Опитайте се да печелите повече, за да можете да инвестирате парите си.

човек с идеи

5. Бедните хора знаят всичко, а богатите непрекъснато се учат

Бедните хора обикновено са самоуверени. Те често се държат като професионалисти във всяка област – било то политика, спорт или нещо друго. Вместо да оценяват обективно знанията си, те настояват, че „знаят всичко“. Богатите хора учат цял ​​живот. Питат, слушат, четат книги, ходят на лекции. Те никога не се скъпят за образователни курсове, защото са сигурни, че това е най-добрата инвестиция.

За разлика от бедните, те изразяват мнението си само по въпроси, които наистина разбират. Защо бедните винаги имат мнение по някакъв въпрос, а богатите не? Защото само тогава бедните получават известно внимание, чувстват се важни и могат да покажат, че са по-умни от другите.

купчина пари

6. Бедните хора вярват, че парите не могат да купят щастие, а богатите хора знаят, че могат да си купят неща, които ще ги направят щастливи

Вероятно сте чували думите отново и отново, че парите не носят щастие. Ние бихме искали да оборим тази популярна поговорка. Вземете за пример бедните страни и ни покажете тълпите щастливи хора там. Такива просто не съществуват, защото хората винаги мислят как да оцелеят и да изкарат поне малко пари. Такива страни често имат високи нива на престъпност, корупция, голяма употреба на наркотици, кражби, недостиг на храна и вода, гняв и разочарование.

Да, парите са само хартия, монета или цифри на екрана. Парите са неутрални. Това е инструмент, който можем да използваме за добро или зло. Точно като водата, която може да потопи лодка или да й помогне да плава. Всичко зависи от нашето собствено поведение.

бизнес дама

7. Бедните хора вярват в щастливия лотариен билет, а богатите хора – в действията

Бедните вярват, че единственият начин да забогатеят е да си купят лотариен билет, въпреки че знаят, че шансовете за печалба са малки. Въпреки това те живеят в своите илюзии и вярват, че най-после ще успеят. Тогава най-накрая ще построят къща, ще си купят кола и ще обиколят света.

Ако и вие така мислите, тогава можем да кажем, че едва ли ще успеете. Заможните хора мислят по различен начин: те вярват само в действия, а не в думи или мечти. Те вярват, че всичко трябва да се постигне от тях самите, а не да се чака късметлийският шанс. Те разсъждават и се стремят да изпълнят своите стремежи. Богатите не се доверяват на лотариен билет, те предприемат действия и правят всичко сами.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!