6 последствия от гел лака, за които маникюристите мълчат.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гел лакът е скъпа услуга. Той особено удря бюджета, ако посещенията в кабинета за маникюр са редовни. Не е изненадващо, че искаме да ходим с покритието възможно най-дълго – поне 3 седмици и за предпочитане  4.

Ето какво се случва ако дълго време сте с гел лак

1 След 2-ра седмица ноктите израстват покритието, но това не е най-лошото

Още в 3-тата седмица ноктите растат толкова много, че между гела и кутикулата се образува прилично разстояние. Обикновено не изглежда много спретнато и кара момичетата да скрият ръцете си в джобовете до следващия маникюр.

Специалистите по маникюр също подчертават зоната на стрес –  нокътя – мястото, където той се чупи най-често. По принцип той се намира близо до кутикулата, но с растежа на ноктите се измества към ръба. В резултат на това рискът от счупване на нокътя заедно с гел лак се увеличава, особено ако една жена често готви или прави домакинска работа без ръкавици.

Нежният Кристиан Костов все по-женствен – перфектен маникюр, грим и дълга пола (Снимки): От ден на ден детето-чудо  Kpиcтиaн Kocтoв придобива все по-нежна и женствена визия . Певецът с мед…Aug 19 2021vijti.com

2 Следващият маникюр може да бъде болезнен

След нанасянето гел лакът продължава да се втвърдява и вече на 3-та седмица става по-трудно да го премахнете, отколкото на 1-ва. Тогава  трябва да се използва повече средство за отстраняване или да натисне по-силно резачката, за да премахне покритието.

Самата процедура за отстраняване е доста вредна за ноктите – течността изсушава нокътната плочка, а резецът, особено в ръцете на неопитен маникюрист, може физически да наруши структурата му. Когато се прилага повече течност, може да се почувства силно усещане за парене поради ацетон или неговите заместители. А манипулациите с апарата за маникюр могат да бъдат болезнени.

3 Ноктите стават тънки и чупливи

Дългият контакт с химикалите в основата, цвета и горното покритие ще изтънят ноктите. Те стават чупливи. Освен това може да започне стратификация на ноктите и върху самата плоча ще се появят бели петна.

4 Може да се появят гъбички

Ако не се разделите с гел покритието в продължение на 3 седмици, тогава вероятността от отделяне и въздушни джобове в основата на нокътя е висока. С течение на времето в тях попада вода, което създава благоприятна среда за размножаването на гъбичките . Така се развива инфекция, която ще отнеме седмици или дори месеци за борба.

5 Съществува риск от ексфолиране на ноктите

Онихолизата е състояние, при което нокътната плочка частично или напълно ексфолира от меките тъкани на пръста. Гореспоменатите гъбички могат да доведат до заболяването, както и трайни наранявания и алергични реакции. Включително компоненти гел лак .

Лечението на онихолиза обикновено е дълго. В зависимост от причината за заболяването може да включва противогъбични лекарства, компреси, мехлеми, специална диета и витаминотерапия.

6 Гел лак вече не е на мода

Яркият  дизайн, дългите нокти, блясъците, кристалите и рисуването върху ноктите бавно се превръщат в минало. Привържениците на гел лак са склонни към естествени розови и бежови цветове, а професионалистите, определящи тенденциите, дори предлагат да се откажат от гел лака.

Бонус: какво да направите, ако ноктите ви се повредят с гел лак

Блогърът и гримьорът Елена сподели тъжния опит с носенето на гел лак.

„След отстраняването ноктите изглеждаха изключително зле, но разбрах, че просто трябва да приема това и да направя лечението.

Дългото носене на гела, изравняване с основата, изгаряне от лампата – всичко това просто уби ноктите ми.

Лечението е предписано възможно най-просто: следете дължината и използвайте серум с колаген.  Отне ми 2 месеца, за да се възстановя напълно и вярвам, че все още имах голям късмет.

Как се чувствате с гел лак за нокти?

Маникюрите, които разтуптяха сърцата на всички стилни и изискани дами (снимки) Маникюрът в телесен цвят е прелестен. Той дава възможност за различни цветови комбинации в облекло…Aug 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!