6 дребни неща, които издават, че в къщата живее непоправима мърла!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със сигурност домакинството не е най-любимото занимание на повечето от нас, но не можем да си позволим да мързелуваме и да не се грижим за чистотата. За съжаление, някои предмети в къщата могат на момента да издадат, че истински мързел процъфтява в тази къща. Така че, не се бавете и ги проверете.

изморена домакиня

Представяме ви 6 дребни неща, които издават, че в къщата живее непоправима мърла :

Готварска печка

мръсна печка

Кухнята е може би най-замърсеното място във всеки дом. Постоянно изпаряване на храната по време на производството на мастни капчици – дори и най-педантичната домакиня не може да го избегне. Като приключи с готвенето обаче, тя непременно ще почисти печката – това е сигурно. Не позволявайте мазният слой да изсъхне, тъй като няма да е възможно да го почистите по-късно, дори и с най-агресивните домакински химикали.

Крана на мивката

запушена мивка

Капките вода, които остават на чешмата, рано или късно се превръщат в бяло покритие, което наистина не изглежда много естетически. Наистина няма да изгубите много време за почистване на крана, така че не позволявайте това да се случи.

Завеси/щори

закачане щори

Мързеливките перат завесите два пъти годишно: през есента и пролетта. Това обаче трябва да се прави веднъж месечно, тъй като текстилните изделия са склонни да натрупват прах. Не само това, завесите се докосват от ръце всеки ден, така че не е чудно, че след известно време вече не изглеждат достатъчно чисти…

Прозорци

чисти прозорци

Мързеланките чистят прозорците, когато перат и пердетата, което означава, че тази работа се извършва не повече от два пъти годишно. По стъклата се натрупват капки вода, които по-късно оставят петна, отпечатъци от ръце, прах и пр. Трябва да почиствате прозорците поне веднъж месечно, в противен случай няма да разберете скоро какво е времето навън в момента.

Микровълнова печка

почистване микровълнова

Микровълновата се замърсява много бързо, така трябва да се грижите за редовното й почистване. Запомнете: трябва да се внимава не само за външната страна на микровълновата фурна, но и за вътрешността, която със сигурност не винаги е чиста.

Телевизор и компютърен екран

малък телевизор

Трябва да почиствате телевизора и екрана на компютъра по-често, отколкото прозорците. По-точно, струва си да го правите всеки ден, защото иначе много бързо ще забележите, че почистването на екрана започва да изисква много повече усилия…

Взех обикновено мляко, капка оцет и направих фантастично ДОМАШНО СИРЕНЕ: Толкова вкусно, че мога да го продавам в магазина!Отлична рецепта за домашно сирене само с 2 съставки, без мая и наистина бързо за приготвяне. Имате в…Nov 23 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!