4 мита за къщите и вилите, в които мнозина вярват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На имотния пазар у нас се случват доста интересни неща. Повечето българи предпочитат да изтеглят кредит и да се сдобият със собствен дом пред това години наред да плащат наем и както повечето се изразяват – „Да пълнят чужд джоб“.

Има хора, който обичат големите градове и предпочитат да живеят в апартамент. Други пък мечтаят за къща с двор. Има и такива, които предпочитат селската идилия и търсят да закупят вила в покрайнините на града, където живеят или в някоя китно селце.

Но преди да решите да купите къща или вила, то хубаво помислете. Мнозина вярват, че да живеят в къща означава да имат хубав дом, голям двор, в който ще си почиват и/или забавляват с приятели и роднини – може да се сдобият с барбекю, басейн, люлки и какво ли още не.

От jenata.blitz.bg решихме да развенчаем четири широко разпространени мита, свързани с къщите, в които мнозина вярват, а те са напълно погрешни.

Ето и четирите мита за къщите/вилите, в които мнозина вярват, а те не са истина:

Барбекюта всеки уикенд
Може би няколко седмици подред ще правите кебапчета, кюфтета, пържоли и т.н. на барбекюто в двора, но това е хубавата страна на нещата. А сега реалната – за целта трябва да се сдобиете с правилните въглища, да не говорим за трудното почистване на барбекюто преди и след готвенето на него.

Всичко това писва в даден момент. Повечето собственици на къщи с двор/вили признават пред jenata.blitz.bg, че в началото наистина често са използвали барбекюто, но после са го употребявали не повече от 5-6 пъти в годината.

Релакс в двора
Не си мислете, че ако имате къща с двор/вила, то ще може постоянно да релаксирате и да се наслаждавате на свободното си време. В подобни имоти винаги има какво да се ремонтира, поправя и дооправя.

Да не говорим, ако имате и градина – без значение дали е само от цветя или някакъв разсад, и там работата е непрекъсната.

Оправдана инвестици
Покупката на къща/вила е в пъти по-скъпа от тази на апартамент. Ако имотът е по-евтин, то това означава, че къщата е по-лошо състояние. Често пъти ремонтните дейности излизат или около, а понякога и повече, от първоначалната цена, дадена за къщата/вилата.

Домашни и евтини зеленчуци и плодове
Ако имотът разполага с двор мнозина се амбицират да си посадят малко зеленчуци и плодни дръвчета. Е, нали всеки иска домашни, вкусни и евтини зарзавати. Ако обаче си мислите, че домашните плодове и зеленчуци ще излязат по-евтино от тези от магазина/пазара, то знайте, че се лъжете.

Първо трябва да закупите семената, после торове за почвата, а ако нямате необходимите селскостопански инструменти – мотики, лопати и т.н., и тях трябва да купите. Не забравяйте и редовното поливане – водата е скъпа, а там отиват големи количества.

Е, ако приспаднете и собствения си труд, то замислете се дали домашното производство ще е по-евтино от продукта в магазина/пазара. / jenata.blitz.bg

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!