13 знака, които ще ви помогнат да разберете какво иска бебето, преди да проговори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Родителите винаги са разочаровани, опитвайки се да разберат какво се опитва да каже бебето им и какво иска, преди да може да говори. Комуникацията може да бъде трудна и дори невъзможна между родителя и бебето, преди те да станат пълнолетни, за да могат да говорят.
Въпреки това, има начини да разберат какво точно иска бебето им. Бебетата дават много знаци чрез смях и плач, които могат да помогнат на родителите да разберат какво се опитва да предаде бебето им.
Много родители разбират какво означават звуците, жестовете и виковете на бебето, но те обикновено са погрешни. Има полезни методи, с които да разбирате вашето бебе.Помните ли синоптикът Иво Андреев: След тежък развод отново дундурка бебеБившият водещ на прогнозата за времето в няколко родни телевизии Иво Андреев отново се е задомил и д…May 5 2019vijti.com

Това са характерните знаци, които можете да наблюдавате при бебето:
Начинът, по който бебето плаче:
Сънния плач
– Бебетата не се различават. Когато искат да спят и не могат, техният вик ще звучи свирепо и ще разтрият очите и / или ушите.
Плачът на глада
– Въпреки, че това може да започне като викащ вик, ако бебето не бъде хранено или не му се отговори, това може да стане истерия. Ако бебето върти главата си и издава мляскащи звуци с устата си, това означава, че е гладно.
Плачът на болката

– Този плач е по-силен и по-постоянен от всички други. Когато бебето изпитва болка, плачът му става все по-истеричен и силен. Ако бебето се изтощи от плач, викът му ще стане тих и изморителен.
Плач на дискомфорт
– Когато бебето е твърде студено, прекалено горещо или се нуждае от смяна на пелените, викът му ще бъде прекъснат и раздразнен. То ще се върти неконтролируемо или ще движи тялото си.
Викащ плач
– Когато бебето плаче около 5-6 пъти, след което спира и след това продължава да плаче след 20 секунди, най-вероятно бебето иска някой да дойде и да го вземе. Ако никой не дойде да го вземе, този цикъл от викове ще продължи.

Психологически плач
– Този плач е скърцащ и това се дължи на дискомфорта на бебето, защото то чувства от подуване на корема, газ, уриниране или дефекация.

Плач, породен от някакъв дискомфорт от мястото, където се намира

– Този плач може да бъде причина за няколко различни неща. Въпреки това, ако бебето е просто отегчено или недоволно от мястото, където се намира, то ще подскаже за това чрез разочарование и плач.

Начинът, по който се движат:

Извиване наобратно

– Това движение е, когато бебетата изпитват колики или болки и е специфично за бебета под 2 месеца. Когато движението се извършва след ядене, това означава, че те са нахранени. Въпреки това, ако бебето прави това движение в процеса на хранене, то може да е причина за рефлукс. Освен това, ако бебето, което е по-голямо от 2 месеца, прави това движение, има вероятност просто да е уморено.

Свиване на юмручетата

– Бебетата обикновено свиват юмруци, когато са гладни. Ако забележите свиване на юмруци в началото, ще се спасите от избухливите викове, които бебето ще предаде.

Хващане на ушите

– Хващането на ухото обикновено показва, че бебето изследва неговите черти, освен ако го прави постоянно. Ако това движение е устойчиво, най-добре е да се консултирате с вашия педиатър.

Махане на ръчичката

– Това движение е, когато бебето се стресна от ярки светлини, силни шумове или внезапно събуждане. Това просто означава, че бебето се е уплашило.

Ротация на главата

– Това движение за повечето бебета е успокояващо движение. Те ще въртят главата си, ако заспиват или се опитват да се успокоят.

Повдигане на крака

– Това движение означава колики и болки в корема. С това движение бебетата се опитват да облекчат болката си.Шеф Иван Манчев чака бебе, но не от жена си: Развежда се след цели 18 години бракШеф Иван Манчев се развежда след 18 години брак
Шеф Иван Манчев чака бебе, но не от жена си, а от не…
May 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!