Ябълков щрудел- слюнката ти започва да се отделя само при вида му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви покажем как да направите необичаен овесен пай с ябълки. Тестото се оказва сочно и ронливо с деликатен орехов вкус , а овесените ядки изобщо не се усещат.

Щрудел с ябълки

Съставки

100 г брашно
120 г масло
150 г овесени ядки
160 г захар
4 твърди ябълки
3 яйца
1 ч.ч канела
Шипка сол
1 ч.ч бакпулвер
1 лимон / портокал

Подготовка

Всички съставки трябва да са на стайна температура . Комбинирайте топлото масло със захар и сол и разбъркайте добре с миксер на средна скорост.

След като маслото е разбито и олекотено, можете да добавите едно  яйце наведнъж и да разбивате за минута или две на висока скорост .

Комбинирайте пресятото брашно, овесените ядки, канелата и бакпулвера. Разбъркайте всичко добре до гладкост и разбъркайте с кремообразната маса.

Нарежете ябълките на малки кубчета и ги смесете с цитрусовия сок. А кората трябва да се настърга на ситно ренде и да се добави към тестото за вкус. След това трябва да смесите ябълките с тестото.

Намажете формата за печене с масло и разпределете равномерно пълнежа. Трябва да изпечете баницата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 45-50 минути до златисто кафяво.

Поръсете с пудра захар преди сервиране . И можете да го сервирате както топъл, така и студен! Сигурни сме, че всички парчета ще изчезнат мигновено, а рецептата ще стане една от любимите ви. Добър апетит!

Разбиваш 3 яйца с ябълки и пъхаш във фурната, всеки трябва да има тази рецепта за есентаНищо чудно, че ябълковият пай се е превърнал в символ на американската кухня . Един от най -популярн…Sep 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!