Шофьор на автобус, който е преносител на доброто, ежедневно вдъхновява пътуващите по линия 116 в Пловдив

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Читател ни изпрати писмо със история за един шофьор, които според много хора вече е рядко срещано „явление“. Публикуваме текста без никаква редакторска намеса:
Тенчо Тенев е познат на мнозина като усмихнатият шофьор на 116, който винаги поздравява хората, возещи се в автобуса. Доволните пътници сами се обръщат към медиите, за да изкажат очарованието си от него.
„Доброто ми настроение се дължи на това, че в мен има една непрекъснато извираща радост, която съм решил да предам на пътниците, които се качват при мен. Силно вярвам в Бог и именно тази вяра ме прави винаги щастлив и благодарен“, споделя Тенчо.
Драма в автобус – съобразителен шофьор заподозря, че едно дете е отвлечено. Постъпката му заслужава адмирацииОтвличане…Чие лице не се сгърчва от отвращение и негодувание към похитителите! Без значение, какви…Dec 5 2018vijti.com

Той е като бялата лястовица на градския транспорт в Пловдив. Поставил си е за цел да казва мили думи, на всички тъжни пътници, за да оправя настроението им.
„Живеем в трудни времена. Всеки е затънал в проблеми, дали от безпаричие, неплатени сметки или липса на време. Въпреки тежкия живот в България, съм решил, да предам това добро, което е вътре в мен, който е благословен да го вземе ще го предаде на някой друг“, казва добрият човек.
Тенчо Тенев е благодарен, че е здрав, че има добри колеги и лоялни работодатели. Призовава хората да бъдат по-усмихнати, да са отворени към слънцето, светлината и човешките взаимоотношения.

„Отличава се на фона на всички останали шофьори“, заявява негова редовна пътничка.
И може би тук, съвсем на място, е време и за малко поезия:
Когато идва доброто
Щом протегнем пак своята длан
към дечица, изпаднали в нужда,
в този свят от лъжи обруган,

някак в нас се доброто пробужда.
Щом целунем пак детска ръчичка
и дарим я със шарен бонбон,
каца в нас като мъничка птичка
пак доброто на люляков клон!

Щом бедняче в палте овехтяло
в своя дом с топлина приютим,
ще покълне у нашето тяло
на доброто пак стръка незрим!

Щом съзрем да потича сълзица
и дете с много обич прегърнем,
от щастливите малки очици,
пак доброто у нас ще се върне.
Владислав Недялков

Източник: Марица
„Неуки овце, на следващата спирка може да чака вашето дете“ – разпален коментар на един шофьор от градския транспортОбидно ми е, че сте озлобени срещу нас. Ние работим за вас Шофьор от градския транспорт във Варна из…Dec 6 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!