Чай за трайно премахване на излишната пикочна киселина! Отървете се от подагра и камъни в бъбреците

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пикочна киселина се образува от белтъчини в черния дроб. Тя е отпадък от усвояването на пурините. Излишъкът се извежда през бъбреците и на около 20% – през червата. Ако в тялото остане в повече от тази киселина, тя се събира в кръвта и в бъбреците, а после кристализира и се отлага в ставите.

Натрупването на пикочна киселина в тялото е нарушение, известно като хиперурикемия. То може да предизвика възпалителни реакции и здравословни проблеми, които намаляват качеството на живот.

Това вещество се произвежда, когато тялото разгражда пурините, съдържащи се в храните, и ги изпраща в кръвния поток и бъбреците, за да ги елиминира.

Проблемът възниква, когато тази киселина се натрупва в прекомерни количества, независимо дали това се дължи на факта, че способността на организма да я премахне намалява или защото има по-голямо количество за обработване.

Това води до дискомфорт в ставите, както и камъни в бъбреците, подагра и други заболявания, които са склонни да се влошат, ако не се погрижите своевременно за тях.

Съставки

Вряща вода – 200 мл
Суха коприва – 1 супена лъжица
Джинджифил на прах – 1 чаена лъжица
Лимонов сок – 1 супена лъжица
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Заливаме коприва с врящата вода. Добавяме джинджифил и оставяме да престои за 10 минути. След това прецеждаме и оставяме чая да се охлади. Добавяме сока от лимон и меда.

Пием по една чаша чай сутрин, веднага след събуждане и следобед 1 чаша, т.е. 2 пъти на ден. Повтаряме тази процедура 21 дни.

Коприва

С коприва пикочна киселина се намалява много ефективно. Чаят от коприва притежава диуретични свойства, които помагат за намаляване на пикочната киселина в ставите. Освен това пречиства кръвта и подобрява бъбречната функция.

Копривата може да се използва за облекчаване на симптомите на подагра, тъй като помага за отстраняване на пикочната киселина от ставите, която е причина за болката и възпалението при подагра.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Домашна кухня с Дани

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!