Цялата истина за майките, които лентяйстват и си седят вкъщи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Майка, която не работи, за да се грижи за петте си деца у дома, написа откровено писмо, в което разказва за това колко често е неразбрана от хората около нея.
Тъй като често получавала груби забележки и коментари за това, че не би трябвало да се оплаква, Меган изпрати послание през Facebook до хората да бъдат по-внимателни към майките, които “си стоят вкъщи”, да изслушват и да зачитат техните фрустрации.
Ето нейният текст:17-годишната Стилияна написа писмо до всички българи: Събудихте ли се слепи, глухи и неми за това, което се случва в държавата?Това е Стилияна Здравкова Николова. На пръв поглед момичето не е със специален статут, но това, коет…Apr 10 2019vijti.com

Депресията при майките, които не работят е тема табу, за която никой не говори.
“Как смеете да се оплаквате, когато ви е дадена възможност да си стоите у дома и да отглеждате децата си?”
Но това не е толкова просто. Разбира се, майките, които не работим, сме благодарни, че сме вкъщи и отглеждаме нашите деца, но това е буквално всичко, което правим.

Никой не говори за изолацията.
Никой не говори за загубата на идентичност.
Никой не говори за самотата.
Никой не говори за загуба на собственото си Аз.
Никой не говори за това, как сме изоставили кариерата си, защото е по-изгодно да си стоим вкъщи.
Никой не говори за плача под душа, защото денят ни е бил натоварен.
Никой не разбира защо сме уморени.
Никой не разбира защо сме нервни.

Никой не разбира защо се нуждаем от умствена почивка.
Никой не разбира защо сме толкова раздразнени от децата си.
Никой не разбира защо къщата ни е хаос, въпреки че сме у дома по цял ден.
Никой не разбира защо са ни необходими 5 минути без никой да ни говори, нито да ни докосва.
Никой не разбира защо сме загубили желанието си за секс.
Никой не разбира защо сме напълно и безкрайно уморени, все пак си стоим по цял ден вкъщи.
Никой не разбира как се чувстваме, когато ни казват, че нямаме “истинска работа”.

Повечето от нас сме имали работа в миналото. Имали сме възможност да работим и да общуваме с други възрастни извън домовете си. Всички сме донасяли пари вкъщи. Не сме се чувствали като вечни кухненски помощници. Имахме това бягство, което ни дава почивка от хората, с които живеем (деца, съпруг … и др.), Защото всяка връзка има нужда от почивка, за да не полудеете когато сте 24/7 един до друг. Това не е здравословно. Противно на общоприетото вярване …

Имаш нужда от почивка всеки ден!

Не мога да ви кажа колко жени срещам или познавам, които ми казват: “О, имаш толкова много време за себе си. Иска ми се да си стоя у дома, няма да се оплаквам”. Хубаво за вас, но гарантирам, че ще промените мнението си след 6 месеца, освен ако не сте богати и имате пари, за да продължите да правите нещо. Някога и аз бях като вас. Исках да мога да си седя у дома с децата си и да прекарвам повече време с тях. Не осъзнавах какво ще се случи, когато си остана у дома.

Но ти сама си избрала да имаш деца. Трябва да помислите преди да родите. Ако не искате да преминете през това, никога не трябва да имате деца. Искате ли да добавите нещо?

Сериозно … Да, чула съм всичко”.

Следващият път, когато чуете или видите майка, която не работи да споделя фрустрациите си, изслушайте я и я накарайте да се почувства като някой и нещо. Че нейните усилия са оценени.Наранена съпруга изля душата си в писмо до любовницата на мъжа си – посланието й със сигурност ще ви развълнуваГневна съпруга разбира, че мъжът й изневерява.
Тя подхожда хладнокръвно в ситуацията, изхвърляйки го…
Feb 19 2019vijti.com

Източник: Коч

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!