Хората със сини очи са необикновени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Особеностти на синеоките хора

Синеоките хора не са необичайни, но, както доказват учените, всички те са специални. И почти всеки човек има някакъв талант на очна пигментация.

Откъде са, сини очи?

Публикуваха датите на всички официални празници и почивни дни за 2021 г За да планираме следващата година и пътуванията, които можем да имаме, е хубаво да знаем и кога са…Oct 5 2020vijti.com

Човешкото тяло няма син пигмент. И ако имате сини очи, това означава само едно: производството на меланин е намалено в тялото, той е този, който боядисва очите в кафява сянка.

Цветът на очите е син, защото отразява светлината, а колагеновите влакна имат белезникав оттенък – това е всичко.

Сините очи променят цвета си

Тогава въпросът е: защо сините очи променят цвета си? Това е много просто: по време на процеса на образуване на сянка, това се влияе от отражението на светлината. Ето защо в условия на различно осветление цветът също се променя.

Налице е общ прародител

Изследванията на учените показват, че в древността хората са имали само кафяви очи и след това генът, който е отговорен за нивото на меланин, е претърпял мутация. Това се е случило преди около 6000 и 10 000 години. Така е останало до наше време: синеоките хомо сапиенс (Homo sapiens) са наследили тази мутация и са я запазили в своята ДНК.

Хората със сини очи са по-чувствителни към светлината.

Поради лекия ирис и липсата на меланин, повече светлина навлиза в окото. Следователно синеоките хора трябва да носят тъмни очила през лятото – за да избегнат увреждане на очите от ултравиолетова светлина при продължително излагане.

Хората със сини очи понасят по-добре болката

Чрез изследвания учените са открили, че жените със сини очи по-добре понасят болката по време на раждането. Разбира се, природата сама решава кой и с какви очи да награди. Но всеки е длъжен да предпазва зрителните си органи от увреждане. В крайна сметка, потапянето в тъмнината изобщо не създава комфорт за човека.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!