Хляб БЕЗ брашно за фиданки! Ядеш колкото искаш и пак слабееш:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Запишете тази рецепта за хляб без брашно . Приготвя се само от три съставки и вода, идеален за всеки, който е на диета и особено за тези, които са чувствителни към глутен и имат други храносмилателни проблеми.

Основните продукти за приготвяне на този хляб са псилиум (индийски живовляк) и яйца. Чудите се дали хлябът ще ухае приятно и ще има вкус на яйца след печене? Отговорът е не! Оставете го да изстине, след което се насладете на прекрасния му вкус.

5 картофа, пакетче масло и чесънче – печеш 10 минутки и после облизваш и тавичката с хлябче: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Рецепта-чудо за …Apr 24 2022vijti.com

Псилиумът или индийският живовляк е една от най-ефективните билки, които помагат за изпразване на червата – естествено и безболезнено. Той е идеална храна за пролетно прочистване, която ще помогне на тялото да се освободи от токсините в храносмилателния тракт, които създават основата за развитието на някои хронични заболявания.

Псилиумът се препоръчва от всички диетолози по света, защото успешно замества синтетичните лаксативи и има благоприятен ефект върху храносмилателната система. Псилиум, или както го наричат ​​индийски живовляк, може да се намери в почти всички аптеки и магазини за здравословни храни.

Може да помогне при хроничен запек, рак на дебелото черво, болест на Крон, синдром на мързеливо черво, висок холестерол и други състояния, свързани със забавено и проблемно храносмилане. Ето какво ви трябва, за да направите този вкусен и диетичен хляб :

хляб без брашно

Диетичен хляб без брашно

Продукти (за 4 малки хляба):

2 яйца

1 щипка сол

половин чаена лъжичка бакпулвер

30 мл топла вода

20 г псилиум

Приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте две яйца, добавете щипка сол и половин чаена лъжичка бакпулвер.

яйца с бакпулвер

Разбийте с бъркалка, след което добавете 20 мл топла/вряла вода. Разбийте отново, докато яйцата станат редки. Добавете 20 g псилиум на прах или люспи. разбъркайте, за да се попие хубаво в яйцата и оставете настрана за 5-8 минути.

псилиум

яйца с псилиуми

През това време сместа се разбърква няколко пъти. Псилиумът има свойството да набъбва и да увеличава обема си. При всяко следващо разбъркване сместа ще става по-гъста. След 8-10 минути хлебчетата могат да се оформят и изпекат.

тесто за хлебчета

тесто без брашно

оформяне хлебчета

С леко намазнени длани оформете четири топки и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги в предварително загрята фурна на 170 градуса и ги изпечете, докато добият приятен златист цвят отгоре.

питки без брашно

диетични питки

Оставете ги да изстинат, като през това време леко ще се охладят. Питките са меки и много вкусни.

хлебчета без брашно

диетичен хляб

Можете да ги ядете по този начин, но можете да направите и вкусни сандвичи от тях.

диетични питки

Сърцето ми се сви от мъка, когато видях как възрастната ми съседка умоляваше да й дадат хляб на версияНаскоро станах свидетел на много неприятен инцидент, който дълбоко ме потресе. Живея в съседство с в…Mar 27 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!