Фолкпевец направи хоспис за възрастни, посещава често хората тами и ето с какво ги храни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вече около четири години Борис Дали се е заел с необичайно за попфолк певец начинание, пише Минаха години. Изпълнителят ръководи хоспис за възрастни хора в родния си град Бобов дол.

В сградата се предлагат ежедневни грижи за здравето, но и за поддържането на духа. Фолкпевецът често посещава гостите на хосписа, а и ги черпи с плодове и зеленчуци от градината си, както и с домашен сок.

В хосписа на 42-годишния Борис Дали се предлагат различни услуги в зависимост от типа настаняване. За доброто състояние и спокойствие на гостите работи екип от специалисти – лекари, кинезитерапевти, психолог, медицинска сестра. Предлагат се и възстановителни процедури.

В хоспис „Борис Дали“ не се пропускат празници. Честват се тържествено и рождени дни и, разбира се, Великден, Бъдни вечер, Коледа… Даже се приготвят традиционни трапези, личи от снимките на социалното заведение в социалната мрежа. От там става ясно още, че в дома се грижат настанените да имат занимания, а често и тържества без повод.

С почерпка се включва и Борис Дали, който открай време са слави като толичен градинар със солиден опит. Певецът поддържа лешникова, овощна и зеленчукова градина, лози и кошери. Реколтите му винаги са обилни, така че стигат и за него, и за приятели.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!